2011 En 11 Amatör Spora Hizmet Ödülleri Görkemli Bir Törenle Sahiplerini Buldu

Konfederasyonumuzca düzenlenen 2011 En 11 Amatör Spora Hizmet Ödülleri Töreni 26 Mart 2012 Pazartesi günü İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

28 Mart 2012, Çar

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın BAK, Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mehmet BAYKAN, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer TAŞPINAR, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım DEMİRÖREN, TFF Başkanvekilleri Ufuk ÖZERTEN ve Servet YARDIMCI, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal KARABIYIK, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa GÜLPINAR, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin MÜFTÜOĞLU, Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Atilla ÖRSEL, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir ÇEKER, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Dr. Hasan AKKUŞ, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık KARAKAN, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin ŞAHİN, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat DELİHASAN, Türkiye Futbol Adamları Derneği Genel Başkanı Yılmaz TOKATLI, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki ERTEKİN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray ÖZTÜRKLER, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan GÜZEY, Konfederasyonumuz eski genel başkanları Hüdaverdi TALAY ve Orhan SAKA, belirlenen 11 ilin amatör spora hizmeti geçen spor yöneticileri ile ASKF Başkan ve yöneticileri katıldı.

“AMATÖR SPORCULAR İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER”
Ödül töreninde bir konuşma yapan Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mehmet BAYKAN, Türkiye’nin sporda gösterdiği önemli başarıların altında, ‘Türkiye’nin en çok madalya kazanan’ ülkelerden biri olması için gayret gösteren gönüllü ordusuna sahip Konfederasyonun, amatör spora olan inancının yattığını söyledi. Baykan, artık gelenekselleşen bu ödül töreninin, amatör sporlar için çok önemli bir değer olduğunun ve Konfederasyonun bu yolla Türk sporuna emek verenlere olan vefa borcunu ödediğinin de altını çizdi.
BAYKAN, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ödül töreni ve ödül alan isimler için ise şunları söyledi:
“Türkiye’nin ekonomik, politik, kültürel bir çok alanda uluslararası anlamda katettiği yol ve elde ettiği başarılar, amatör spor branşlarında da yansıma buldu ve Türkiye olimpik ve paralimpik branşlarda önemli başarılar elde etti. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak, amatör sporcu ve takımlarımızı desteklemeye, başarılarını ödüllendirmeye devam edeceğiz. ‘2010 En 10 Spor Ödülleri’ ile başladığımız ve bugün “2011 En 11 Spor Ödülleri” ile devam ettirdiğimiz organizasyonumuzu, önümüzdeki senelerde de ara vermeden sürdürerek gelenekselleştirmeyi istiyoruz.” dedi.
Mehmet BAYKAN'ın konuşmasından sonra ödülü hak kazanan sporcuların başarılarının anlatıldığı bir video sunumu yapıldı.
“İMKAN VERİLİRSE BU MİLLET BAŞARIYI GETİRİR”
Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ "Avrupa’nın ve dünyanın her yerinde başarılı olan ve bizi gururlandıran tüm sporcuları tebrik ediyorum. İmkan verilirse bu millet sporda başarıyı getirir, bu genetik olarak insanımızın yapısında var. Türkiye'nin son 10 yılında Spordan gelen bir Başbakan var, bu Sporun her alanında kendini hissettiriyor. Asıl hedefimiz spor yapan bir toplum yaratmak olmalı ister öğrenci ister çiftçi ister iş adamı ister ev kadını olsun spor yapan bir toplum yaratmak zorundayız. Araştırmalar gösteriyor ki Spora yapılan 1 liralık harcama 3 liralık sağlık hizmeti olarak geri dönüyor. Toplum olarak, başkanlık olarak, yöneticiler olarak bunu hedeflememiz lazım." diyerek katılanlara teşekkür etti.
"EMEK VERENLERİ KUTLUYORUM”
İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU konuşmasında "Burada enerjisi çok yüksek bir topluluk içerisindeyiz. Ülkemizin neresine baksak başarılı Sporcuları görüyoruz. Ülkemize bu başarıları kazandıran tüm Sporcuları ve onlara emek harcayan tüm amatör yöneticileri yürekten kutluyorum." dedi.
İlk olarak Dünya Şampiyonu olan Voleybol Yıldız Bayan Milli Takımımıza ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ verdi.
Daha sonra Bedensel engelli yüzme branşında altın madalya kazanan Beytullah EROĞLU'nun ödülünü de Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ verdi.
Boks branşında Avrupa şampiyonası büyük bayanlarda Şemsi YARALI'nın ödülünü İstanbul Milletvekili Osman Aşkın BAK verdi.
Bisiklet Kategorisinde ; omnium branşında birinci gelerek Avrupa şampiyonu olan Ahmet ÖRKEN'e ödülünü İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU'nun elinden aldı.
Cimnastik branşında 2. Olimpiyat eleme turnuvasında Londra da mücadele etmeye hak kazanan Göksu ÜÇTAŞ'ın müsabakalarda olmasından dolayı ödülünü kendisine vermek üzere ödülünü Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer TAŞPINAR, Ezgi BOZDEMİR'e verdi.
120 kg güreşte Dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Rıza Kaya ALP ödülünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin EREN'den aldı.
Görme Engelli Atletizm branşında, Atletizm şampiyonasında 2. olan Semih DENİZ geceye katılamadığı için ödülünü, yine görme özürlü bir Sporcumuz olan Yusuf ACAR, TFF Başkanı Yıldırım DEMİRÖREN’den aldı.
Halter branşında; Fransa'da yapılan Dünya şampiyonasında büyük erkekler koparmada 1 altın madalya ve Avrupa şampiyonasında erkekler koparmada yine 1altın madalya kazanan Mete BİNAY'a ödülünü Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray ÖZTÜRKLER verdi.
Judo branşında; Avrupa şampiyonası gençlerde altın madalya kazanan Ebru ŞAHİN Ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal KARABIYIK'tan aldı.
Teakwondo branşında; Büyükler Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanan Servet TAZEGÜL'e ödülünü Türkiye Halter Federasyon Başkanı Dr. Hasan AKKUŞ verdi.
Atıcılık branşında; Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanan Çiğdem ÖZYAMAN ödülünü Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Bekir ÇEKER verdi.

Konfederasyon Özel Ödülü olarak;
2010-2011 Sezonu Nike Premier Cup U-15 Türkiye şampiyonasında Birinci olarak Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan, Avrupa Şampiyonu Olma Başarısını gösteren Fenerbahçe U-15 Takımına Ödüllerini Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin MÜFTÜOĞLU ve Türkiye Teakwondo Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin ŞAHİN verdi.
2010- 2011 Sezonunda Türkiye Şampiyonu olarak olarak 3. kez Bu başarıyı elde eden Galatasaray Bedensel Engelli Basketbol Takımına ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki ERTEKİN ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla ÖRSEL verdi.
2011 yılı Ekim ayında düzenlenen Dünya Wushu Şampiyonasında Taolu Dalında 9.60'lık derecesiyle Dünya Şampiyonu olarak Türkiye'ye Wushu Tarihinin ilk altın madalyasını kazandıran Elif AKYÜZ'e ödülünü Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık KARAKAN ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat DELİHASAN'dan aldı.
Bölgesel Amatör Ligi Takımları arasında 23 Ekim 2011 tarihinde oynanan Çorlu Gençler Birliği - Sultanbeyli Belediye Spor Müsabakasında Çorlu Gençlerbirliği Spor Futbolcuları'nın sergilemiş oldukları Fair-Play davranışlarından dolayı ödülünü Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa GÜRPINAR ve Türkiye Futbol Adamları Derneği Genel Başkanı Yılmaz TOKATLI'dan aldı.
Gece sonunda amatör spora emeği geçen spor yöneticileri trafik plaka numaralarına göre 01Adana-Doğan Kurtar BÖLÜKBAŞI, 11Bilecik-Dilaver TETİK, 21Diyarbakır-İhsan GÜÇ, 31Hatay – Behçet BOZ, 41Kocaeli-Sait Topal, 51Niğde-Abdi GENÇER, 61Trabzon-Süleyman ATAL, 71Kırıkkale-Mahmut COŞKUN, 81Düzce-Hakan AYDOĞAN, Samsun – Hakkı YEŞİLYURT, Konya-Ayşe MADENCİ’ye  Bakan Suat Kılıç tarafından verilen ödüllerle tören son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.