2019 Gönüllülük Yılı Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, daha önce ilan ettiği "2019 Gönüllülük Yılı" kapsamında, bir lansman toplantısı düzenledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İnsanlığımız için önemli ve hayırlı bir işin başlangıcındayız. 2019 yılını ülkemizde gönüllülük yılı ilan ettik. Hayatımızın her alanında kültür, sanat ve sosyal ilişkilerde bu kadar gönüllü bir millet bence yok" diye konuştu.

25 Mart 2019, Pzt

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilan ettiği "2019 Gönüllülük Yılı" kapsamında "Spor, Kültür-Turizm, Çevre, Afet ve Acil Durum, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler" başlıklarında uygulanacak stratejileri açıklamak ve yürütülen çalışmaları paylaşmak üzere, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

 Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, üniversite rektörleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, TASKK adına Genel Sekreter Abdullah Albunar, Sosyal İşler Sekreteri Ali M. Tanrıyaşükür, TFF adına İstanbul Bölge Müdürü Gür Onar ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, 2019 Gönüllülük Yılı kapsamında atılacak adımları açıkladı. Gönüllülüğün insanın kalbini genişleteceğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"İnsanlığımız için önemli ve hayırlı bir işin başlangıcındayız. 2019 yılını ülkemizde gönüllülük yılı ilan ettik. Hayatımızın her alanında kültür, sanat ve sosyal ilişkilerde bu kadar gönüllü bir millet bence yok. Gönlümüz büyük ama bu konulardaki faaliyetlerimiz ve organizasyonlarımız da inşallah çok daha büyük işlere imza atacağız. Sivil toplum kuruluşları ve değerli üniversite temsilcileri sizlerin buradaki varlığınız bizim için son derece anlamlı. Bizimle olduğunuz için sizleri gönülden kutluyorum. Hayatımızı güzelleştiren ve zenginleştiren, sayısız iyilik sizler sayesinde oluyor. Bakanlığımız tüm imkanlarıyla sizlerin yanında. Bir gencin dahil olduğu projede karşılıklı değerli alışveriş söz konusu olur. Hedeflerimize ilerlerken kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarıyla daima iş birliği ve gönül birliği içerisinde olacağız. Buradan toplumumuzun her ferdine, her insanına 'bize katıl sen de gönül ver' çağrısında bulunuyorum. Gönüllülük günümüzde hızla yükselen bir değer. Gönüllü olmak için gönül sahibi olmak yeterli."

Günümüz dünyasında bencilliğin ve bireyselliğin arttığını anlatan Kasapoğlu, "Gönüllülük sosyal dokuyu koruyan, karşılıklı güven ve dayanışma ruhunu güçlendiren, istihdamı arttıran bir olgu. Bakanlığımızın gençlere belirlediği ufuk, gönüllülüğün kazanımlarıyla örtüşmekte. Gençlerimizin bu konudaki bilincini ve özendirici faaliyetlerini arttırmakta yine bakanlığımızın görevi. Gençlerimizin gönüllülük faaliyetlerine katılımını arttırma amacıyla yürüttüğümüz gönül bağı gençlerin iyilik ağacı, damla projeleri, genç gönüllüler platformu bunlardan bazıları. Bu konunun kurumsal bir yapıya kavuşturulmasında bakanlığımızın öncü bir misyon sahibi olması gerektiği aşikardır." ifadelerini kullandı.

 

Dünyada 1 milyardan fazla gönüllü olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İş gücü olarak bu rakam 109 milyon tam zamanlı çalışana eşdeğer. Bu çok büyük bir gücü ifade ediyor. Değerli insanların sahip olduğu bu potansiyel gerçekten çok büyük bir gösterge. Bu büyük potansiyel bütün dünyada insanlığın geleceği bakımından çok değerli bir imkan olarak kabul ediliyor. Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma için belirlediği 17 hedefi var ve 169 amacın gerçekleşmesi için buna da çok önemli bir atıf yapılıyor. Bizim 17 hedef başlığı altında koyulan hedeflerin tanmamıyla gönüllülüklerle gerçekleştirmemiz mümkün. Birleşmiş Milletler, sürdürülebilir kalkınma için 2030 ajandasının uygulanmasında gönüllülerin güçlü bir araç olduğunu ilan ederek gençliğe çağrıda bulundu."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde çok önemli hayırseverlik tabloları yaşadıklarının altını çizen Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Hala savaşın o yıkıcı etkilerinden korunmak için ülkemize sığınan kardeşlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Dünyada bunu bugün bu seviyede yapan ve yapabilecek olan başka bir ülke yok. 8.1 milyar dolar ile dünyada en fazla yardımı yapan ülkeyiz. 2018 Küresel İnsanı Yardım raporuna göre hala dünyanın en cömert ülkesiyiz."dedi.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.