Genel Başkan Ali Düşmez’ den Amatör Spor Kamuoyuna Açıklama

19 Mart 2020 tarihinde korona virüs salgınına karşı alınan kararlar doğrusunda 2019-2020 sezonu U17 kategorisi ve daha altındaki yaş kategorilerinde liglere devam edilmemesi, Bölgesel Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör ligler ile U19 kategorisi, 1. ve 2. küme müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmişti.

27 Mayıs 2020, Çar

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Pandemi sürecinde gelinen bu noktada tüm illerimizde müsabakaları devam eden U19 1. Ve 2. kümelerde sezonun sonlandırılmasına, Büyükler kategorisinde il’de Süper Amatör lig varsa 1. ve 2.amatör liglerin, il’de en üst büyükler ligi 1. Amatör ise 2.Amatör liglerin sonlandırılmasına, bu liglerle ilgili yükselme ve küme düşme kararlarının Futbol İl Tertip Komitelerince ASKF’ lerin bilgisi dahilinde verilip, Amatör İşler Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir. Yerel büyükler kategorileri ile ilgili yapılması gerekenler EK’ de detaylı olarak açıklanmaktadır.

İllerin büyükler kategorisindeki en üst ligi, 18 Temmuz 2020 tarihinde başlatılacağı duyurulan BAL Ligi ile aynı takvim süresinde başlatılacaktır . Bölgesel Amatör Lig ile ilgili yeni bir tarih belirlenmesi veya daha farklı bir karar alınması halinde, ilin en üst yerel ligi ile ilgili alınacak karar kamuoyuna duyurulacaktır.

 

Büyükler kategorisinde Süper amatör 1. Amatör ve 2. Amatör ligleri olan iller ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız..

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.