Tüm Ligler Ertelendi !

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu; futbol, basketbol, ve voleybolda liglerin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

19 Mart 2020, Per

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

  19 Mart 2020 tarihinde Perşembe günü (bugün) Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU başkanlığında yapılan toplantıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedbirleri arttırmak adına futbol, basketbol, voleybol, federasyonları ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanları ile  Ankara'da bakanlıkta bir araya geldi. Toplantıdan çıkan karar tüm liglerin ileri bir tarihe ertelenmesi üzerine oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada; " Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen koronovirüs değerlendirme toplantısında ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde bugün futbol, voleybol, basketbol federasyonlarımız ve Kulüpler Birliği başkanlarımızla yaptığımız toplantıda liglerimiz için erteleme kararı verdik. Koronavirüs salgını ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. Türkiye olarak salgın ilk çıktığı andan itibaren hızlı ve etkili önlemler alan ülkelerden biriyiz. Sağlık Bakanlığımıza bağlı bir operasyon merkezi ve Bilim Kurulu önemli bir rehber. Olası senaryoları takip eden ve önlemleri alan kurumlarımız var. Devletimiz elinden gelen tüm önlemleri hızlı ve koordine bir şekilde almaya devam ediyor. İnşallah bu salgından millet ve devlet olarak üstesinden geleceğiz. 14 günlük karantina süreci konusundaki tedbirlere uyulması önemli.’’dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise toplantı sonrası yaptığı açıklamada; ‘’Bakanımızın da açıkladığı gibi futbol, basketbol ve voleybol liglerini erteledik. Tarih olarak yapacağımız çalışmalardan sonra belli olacak. Bundan sonra liglerimizin kulüpler birliği vakıfı başkanlığı ile çalışma yapıp takvim hazırlayacağız. Hedefimiz en kısa süre içinde liglerimizin başlaması, hem de seyircili şekilde başlaması. Umarım ülkemizde bu durum olumlu seyreder ve kısa sürede döneriz."dedi.

 TFF İcra Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, amatör liglerin durumu ile ilgili TFF İcra Kuruluna kapsamlı bir rapor sunulmuş olduğunu belirtti ve liglerin ertelenmesi ile ilgili bir açıklama yaparak; ‘’Süper Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör Ligler ile U19 kategorisi 1. ve 2. liglerin müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Temennimiz; ülkemizin bir an önce bu salgından fazla etkilenmeden çıkması, sağlık ve huzur ortamının tesis edilmesidir. Unutulmamalıdır ki şampiyonluklar bir sporcumuzun, bir vatandaşımızın canından daha değerli değildir. Daha sağlıklı oynanacak futbol müsabakalarında buluşmak üzere esenlikler dileriz.’’dedi

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.