16 Mayıs ‘’Atatürk Yol Koşusu’’ Farklı Bir Etkinlik ile Yapıldı

Ülkemizin kurucu lideri Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a hareket etmek üzere Sarayburnu’ndan vapura bindiği tarih olan 16 Mayıs 1919’un yıldönümlerinde İstanbul ASKF tarafından ilk kez 1978 yılında düzenlenen “Atatürk Yol Koşusu” bu yıl farklı bir etkinlik ile gerçekleşti.

18 Mayıs 2022, Çar

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

İstanbul ASKF heyeti Türk bayrakları ile donatılmış bir tekne ile 16 Mayıs 2022’de Sarıyer sahilinden hareketle boğazda yaklaşık 2 saatlik bir süre için turlayarak etkinliği Sarayburnu’nda sonlandırdı. Atatürk’ün Samsun’a hareket ettiği yer olan Sarayburnu’nda Yüce Önder Atatürk heykeline çelenk bırakıldı.

TFF Başkan Vekili ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez yaptığı açıklamada “Bu etkinlik sayesinde bugünün öneminin unutulmamasının sağlanmasını hedeflenmekteyiz. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını şimdiden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna kendi canını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha saygı ile yad ediyoruz.” dedi.

TASKK Onur Kurulu Üyesi ve Atatürk Yol Koşusunu ilk kez organize eden Kemal Bektaş ise yaptığı konuşmada, Atatürk'ü anlamak ve gelecek nesillere anlatmanın önemini vurgulayarak "Bu organizasyon ile gençlerimize Ulu Önderimizi daha iyi bir şekilde anlatmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.