25 Nisan 2019, Per>
Antalya'da ev hanımı anne ve esnaf bir babanın kızı olan 16 yaşındaki İpek Tomruk, arkadaşından görerek iki yıl önce Vedat Erbay Okçuluk Akademisi'nde okçuluğa başladı. Tomruk, haftada 6 gün, günde 4-5 saatlik antrenmanlar yaparak, kendini geliştirdi, milli oldu.
İpek Tomruk, kısa sürede makaralı yay kategorisinde Okullarası Türkiye üçüncülüğü, Kulüpler Türkiye Şampiyonası takım üçüncülüğü, Açık Hava Türkiye Şampiyonası takım üçüncülüğü, Salon Federasyon Kupası gençler ikinciliği, büyükler üçüncülüğü, 2019 Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası Makaralı Yay Genç Kız Milli Takımı ile Avrupa ikinciliği, Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması karışık takım ikinciliği, büyükler üçüncülüğü ve Gençlik Kupası büyükler karışık takım birinciliği gibi önemli başarılara imza attı.
Uzun yıllar milli takımda kalmayı ve milli takım adına uluslararası dereceler yapmayı hedeflediğini ifade eden İpek Tomruk, "Önümde Avrupa ve Dünya Şampiyonası ile Dünya Kupası gibi bir sürü yarışma var. Elimden geldiğince hem bireysel hem de takım olarak derece yapmak için çalışıyorum." diye konuştu.
Tomruk, okçuluğa ilk başladığında haftanın 6 günü, günde 4-5 saat antrenman yaptığını şimdi ise milli takım antrenörlerinin verdiği programlara uyarak günde 240 ok atış yaptığını anlattı.
Diğer Haberler
Kung Fu Milli Takımımız Dünya Şampiyonu
Yelkencilerimizden 4 Madalya
A Milli Takımımız 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Gürcistan’ı Mağlup Etti..
A Millî Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu dördüncü maçında Gürcistan'ı 4-1 yenerek hem play-off yo..
Yusuf Dikeç ve Mustafa İnan'dan Altın Madalya
Kadın ve Erkek Goalball Milli Takımlarımız Avrupa Şampiyonu
Finlandiya’nın Lahti kentinde düzenlenen IBSA Goalball Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Kadın ve Erkek Goalball Milli Tak..
Ayhancan DTM'de Şampiyon Olan İlk Türk Pilot Oldu