86. Büyük Atatürk Koşusu’nun Startını Bakan Kasapoğlu Verdi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 86’ncı Büyük Atatürk Koşusu' nu kadınlarda Burcu Subatan, erkeklerde Cihat Ulus kazandı.

27 Aralık 2021, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun startını verdiği 86. Büyük Atatürk Koşususuna Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da katıldı.

Koşu öncesi açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Koşu atletizm camiasının en önemli geleneklerinden biri. Her yıl artan bir teveccühle, halkımızın, gençlerimizin yoğun ilgisiyle büyüyerek devam ediyor. Bu yıl rekorla 1733 kişi katılıyor. Önce 2 yıl salgın nedeniyle sembolik olarak koşulmuştu. Bu yıl yine bir rekor kırılıyor. İnşallah sporu tabana yayma çalışmalarımız her branşta olduğu gibi atletizmde de sürecek. Zirveye olan iddiamız tüm branşlarda olduğu gibi atletizmde de devam edecek."

Bakan Kasapoğlu’nun, startı vermesinin ardından kendisi de koşuya katıldı.1733 sporcunun katıldığı koşu Dikmen Keklikpınarı'ndan başladı, Ankara Tren Garı'nda sona erdi. 10,8 kilometrelik yarışı erkeklerde Cihat Ulus, kadınlarda ise Burcu Subatan birinci olarak tamamladı. 

Yarışma sonunda dereceye giren 6 kadın 6 erkek sporcuya Ankara Spor Salonunda düzenlenen törenle ödülleri Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik  ile Konfederasyon adına altın ödülleri ise TASKK Genel Sekreteri Abdullah Albunar tarafından verildi.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.