87. Büyük Atatürk Koşusu’nun Startını Bakan Kasapoğlu Verdi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103’ncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 87’nci Büyük Atatürk Koşusu' nu kadınlarda Sümeyye Erol, erkeklerde Hüseyin Can kazandı.

25 Aralık 2022,

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun startını verdiği 87. Büyük Atatürk Koşusuna Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Koşu öncesi açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Ankara, milli mücadelemizin karargah şehri, 27 Aralık ülkemiz için bir sembol, Ankara için çok önemli bir koşu. Gazi Mustafa Kemal'in Ankara'ya gelişinin 103'üncü yılı. Gazi'nin Ankara'ya teşrifi ile başlayan bu koşuya Ankara'nın ev sahipliği yapması çok ama çok önemli. Her yıl halkımızın ilgisinin oldukça fazla olduğu bir koşu. Bu yılda rekor bir katılım oluyor. Halkımızın spora, atletizme ilgisi bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Atletizm ülkemiz için çok önemli bir branş. Son yıllarda atletizm ve branşlarda geldiğimiz seviye bir spor devrimini gerçekleştirdiğimizi gösteriyor. Spor bileştiren, dönüştüren bir unsur. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle sporu tabana yaymış bir toplumla çok daha iyi ve güzel bir şekilde yürüyeceğimize inanıyorum" dedi

 

Bakan Kasapoğlu’nun, startı vermesinin ardından kendisi de koşuya katıldı. Atatürk'ün Ankara'ya gelişinde ilk karşılama noktası olan Dikmen Keklikpınarı’nda başlayan, Dikmen Caddesi, Cevizlidere Caddesi, Türk Ocağı Caddesi, Akdeniz Caddesi, Gençlik Caddesi, Tandoğan Meydanı güzergahını izleyerek, Gar Binası önünde sona eren koşuya, çok sayıda atlet katıldı. 10,8 kilometrelik yarışı kadınlarda Sümeyye Erol, erkeklerde Hüseyin Can birinci olarak tamamladı. 

Yarışma sonunda dereceye giren 6 kadın ve 6 erkek sporcuya Yaşar Doğu Spor Salonunda düzenlenen törenle ödülleri Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Konfederasyon adına altın ödülleri ise TASKK Genel Sekreteri Abdullah Albunar tarafından verildi.

Atletizm Federasyonu tarafından “Büyük Atatürk Koşusuna” katkı ve destekleri nedeniyle Konfederasyonumuza Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar tarafından plaket takdim edildi, Plaketi Konfederasyon adına Genel Sekreter Abdullah Albunar aldı.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.