16 Haziran 2014, Pzt>
Jüri üyeliğini Ahu Türkpençe, Birol Güven, Deniz Akçay, İrfan Demirkol ve Seçil Büker'in üstlendiği festivalin açılışı, geçen yıl en iyi yerli film ödülünü alan "Buhar"ın gösterimiyle başladı. Törende, festivalin animasyon filmi ve finalde yarışmaya hak kazanan filmlerden oluşan "potpuri" video gösterisi de katılımcıların beğenisine sunuldu.
Festival bu yıl "Yerli Kısa Filmler", "Yabancı Kısa Filmler", "Barış Temalı Kısa Filmler" ve "20 Yaş Altı Yerli Amatör Yönetmenlerce Çekilmiş Kısa Filmler" olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlenecek.
Festivale başvuran 234 filmden finalde yarışmaya hak kazanan 60 film, Ankara'da Büyülü Fener Sineması-Kızılay, Büyülü Fener Sineması-Bahçelievler, Samsun Fazıl Kadı Gençlik Merkezi ve Diyarbakır Bağlar Gençlik Merkezi'nde ücretsiz olarak gösterilecek.
Genç sinemacılar ödüllerini ise 17 Haziran Salı günü Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirilecek törenle alacak.
Diğer Haberler
Sutopu Milli Takımı’ndan Tarihi Başarı
Basketbolda Şampiyon Fenerbahçe Beko
Adem Asil, Avrupa Şampiyonu
Fenerbahçe Beko, Bir kez Daha Avrupa'nın En Büyüğü Oldu
Ziraat Türkiye Kupası'nda Şampiyon Galatasaray
Aysu Türkoğlu’ndan Tarihi Başarı
Bodrumlu 23 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Ka’iwi Kanalı’nı 21 saatte geçerek bu kanalı geçen en genç Türk yüzü..