Amatör Spor Haftası 04-10 Ekim tarihleri arasında 81 ilimizde kutlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TASKK işbirliğinde 2013 yılından bu yana amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması amacıyla düzenlediği Amatör Spor Haftası 04-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

04 Ekim 2021, Pzt

Hafta etkinlikleri kapsamında, GSB Spor Okulları yaz döneminde kayıt yaptıran çocuklarımıza yönelik yarışmalar düzenlenmesi, mahalli lig takımlarının sezon öncesi performanslarının değerlendirilmesi, yetenek taraması sonrasında spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı olduğu kulüplerin halkımıza tanıtılması, başarılı sporcularımızın ödüllendirilmesi, yeni bireylerin spor yapmaya özendirilerek ülkemizde spor bilinci ve kültürünün oluşturulması ile kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Bu amaçlarla, 2021 yılı Amatör Spor Haftası programının ilan edilecek usul ve esaslar doğrultusanda Covid-19 salgını sebebiyle Sağlık Bakanlığı’nın “Covid 19 Salgın Yöntemi ve Çalışma Rehberi” içeriğindeki önlemler kapsamında, stadyumlar ve/veya atletizm pistleri gibi geniş açık alanların tercih edilmesi ve Covid-19 salgını ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Amatör Spor Haftası etkinliklerinin anlam ve önemine uygun bir şekilde panel, sempozyum, açık oturum, çalıştay vb. tematik etkinlikler ile sportif faaliyet içerikleri dikkate alınarak düzenlenecektir.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.