Ampute Futbol Milli Takımımız Dünya Şampiyonu

Ampute Futbol Milli Takımı, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası finalinde Angola'yı 4-1 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. Ay-yıldızlılar, karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.

10 Ekim 2022, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Dünya şampiyonu oldukları için oyuncularını tebrik eden Ampute Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Osman çakmak, "Şu Ay-yıldızın dalgalanmasına bak. Çocukların alınlarından öpüyorum. Onlar hep çalıştı. Hocam neler yapabiliriz, profesyonel anlamda neler gerekiyor gibi şeyler sordular. Ben de Türk milletinin birlik ve beraberliği için ne gerekiyor ise, hangi antrenman metodu uygun ise onu işledim. Mutluyum, Dünya Şampiyonuyuz. 85 Milyon sokakta olsun. Böyle bir coşku yok" diye konuştu. 

Ay-yıldızlılar, karşılaşmanın ardından kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TASKK Genel Başkanı ve TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen de tribünden takip etti.

TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez bir tebrik mesajı yayınlayarak; Dünya Kupası final maçında karşılaştığı Angola'yı 4-1 mağlup ederek tarihinde ilk kezdünya şampiyonu olan Ampute Futbol Millî Takımımızı tebrik ederim. Bu kupa tüm ülkemize hayırlı olsun'' dedi. 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.