18 Temmuz 2011, Pzt>
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl 205 ülkede kutlamalar organize edilirken, TMOK, bu kutlamalar çerçevesinde 9 ilde ''Olimpik Gün Koşusu'' düzenledi. Ankara'nın yanı sıra Trabzon, Van, Gaziantep, Adana, Eskişehir, Bursa, İzmir ve İstanbul'da da düzenlenen organizasyon ile sporu ve olimpiyatları tanıtmak, Türkiye'nin de olimpik hareketi desteklediğini, düzenlemeye talip ve bu yolda kararlı olduğunu, Türkiye'de de milyonlarca olimpik vatandaşın bulunduğunu göstermek amaçlanıyor.
Naili Moran Atletizm Sahası'ndan start alan koşu öncesi bir açıklama yapan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Bağbaşı, olimpik gün kutlamalarının, olimpiyatların bugünkü durumuna gelmesini sağlayan Baron De Coubertin'in adını yaşatmak, olimpiyat felsefesini tüm dünyaya yaymak için her yıl 205 ülkede yapıldığını söyledi.
Türkiye'de 20 yıldır yapılan organizasyonda amaçlarının, olimpiyat düzenlemeye talip olan bir ülke olarak fair-play ve centilmenlik çerçevesinde sporun tüm güzelliğini yaşatmak olduğunu ifade eden Bağbaşı, ''Buradan bizi izleyenlere söylenebilecek en önemli şey olimpiyat felsefesini benimsemeleridir. Bunu zihinlerinde kabullenip, olimpiyat ruhunun ne olduğunu anlasınlar yeter'' dedi.
Naili Moran Atletizm Sahası'ndan verilen startla yarışa başlayan katılımcılar, Ziya Ozan Yüzme Havuzu, Kazım Karabekir Caddesi, Tandoğan Meydanı, Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, Spor park Sokağı ve Anıttepe 100. Yıl Yüzme Havuzu istikametini takip ederek 84. Cadde'de koşuyu tamamladılar.
Tişört ve katılım belgesi verilen yarışmacılar koşu boyunca toplam 3 bin 250 metre kat ettiler.
Federasyonumuzca katılınması istenilen tüm etkinliklere duyarlı yaklaşımda bulunarak katılan PINAR SPOR kulübümüzün Yöneticilerine, teknik heyetine ve tüm sporcularına ayrı, ayrı teşekkür ediyoruz.
Diğer Haberler
Zonguldak ASKF’den İl Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret
Zonguldak ASKF’den İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve Yardımcılarına Ziyaret
Niğde Belediyesinden Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım
Konya ASKF’den Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya Ziyaret
Baykan’dan Samsun ASKF’ye Ziyaret
Akparti Konya Milletvekili Mehmet Baykan Samsun ASKF’yi ziyaret etti.
Konfederasyon’dan Bolu ASKF’ye Ziyaret
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden Amatör Spor’a 75 Milyon TL Destek