03 Aralık 2014, Çar>
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Merkez Binası’nda gerçekleştirilen kabulde yaptığı konuşmada Bakan Çağatay Kılıç, engellilerin yaşadığı sıkıntıların ön plana çıkarılarak çözüme ulaştırılması için çalışmalara imza atılacağını belirterek, “Tüm katılımcılarımızın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü öncelikle kutlamak isterim. Ama açık yüreklilikle söylemek isterim ki sadece bugün değil, her gün sizlerin” dedi.
“Yaşadığınız Sorunları Hep Birlikte Aşarak, Farkındalığı Oluşturacağız”
Bakan Çağatay Kılıç, engellilerin yaşadığı sıkıntıların ön plana çıkarılarak çözüme ulaştırılması için çalışmalara imza atılacağını belirterek, “Tüm katılımcılarımızın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü öncelikle kutlamak isterim. Ama açık yüreklilikle söylemek isterim ki sadece bugün değil, her gün sizlerin” dedi.
Engelli sporcularımızın uluslararası başarılarıyla engelleri bir bir aştıklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Aramızda kelime farkının haricinde hiçbir fark bulunmuyor. Her birimiz, yaşamın birçok alanında engellerle karşılaşıyoruz. Bu kapsamda sizlerin de yaşadığı sorunları hep birlikte aşarak, bu farkındalığı oluşturacağız” şeklinde konuştu.
Engelli bireylerin yaşadığı sorunların yakın zamanda aşılacağını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, sorunların kısa bir zaman zarfı içerisinde aşılması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu kapsamda sizlerin sorunları, bizlerin sorumluluğudur. Sorunları, çok kolay bir şekilde çözüme ulaştıracağız.”
“Engelli Sporcularımız, Spora Sevgiyle Bağlı”
Engelli sporcularımızın spor branşlarına sevgiyle bağlı olduğuna işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Sporcularımızın başarıları bizlere onur veriyor. Çalışmalarında gayretli oldukları dikkati çekiyor. İşte bu durum, beraberinde başarıyı da getirecektir” dedi.
Görüşmede, Paralimpik Oyunlar’dan Millilerimizin elde ettiği başarılara, gelecek hedeflerinden çalışmalarına dair çok sayıda konu ele alındı.
Bakan Çağatay Kılıç, görüşmenin ardından katılımcı sporculara hediyelerini takdim etti.
Diğer Haberler
Aysu Türkoğlu’ndan Tarihi Başarı
Bodrumlu 23 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Ka’iwi Kanalı’nı 21 saatte geçerek bu kanalı geçen en genç Türk yüzü..
Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi'ni İkinci Tamamladı
UEFA Gençlik Ligi finalinde temsilcimiz Trabzonspor U19, İspanya temsilcisi Barcelona U19 ile karşı karşıya geldi.
Para Tekvandocularımızdan 7 Madalya
Şampiyon Galatasaray Fuzul
Şampiyon Fenerbahçe Medicana !
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçında Macaristan’ı 3-0 Mağ..
A Millî Takımımız, UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında karşılaştığı Macaristan'ı deplasmanda 3-0 mağlup ederek tar..