Bakan Kasapoğlu, İzmir'de Amatör Spor Kulübü Yöneticileri ve Sporcuları İle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Göztepe'deki stadımızı, Alsancak'taki stadımızı en güzel şekilde yaptık. Dünyanın en güzel statları arasına girecek şekilde yaptık. İzmir'deki spor devrimimiz elbette devam edecek."dedi.

29 Nisan 2023, Cmt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Göztepe ve Alsancak'taki statları en güzel şekilde yaptıklarını belirterek, "İzmir'deki spor devrimimiz elbette devam edecek." dedi.

İzmir'den AK Parti milletvekili adayı olan Bakan Kasapoğlu, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde, amatör spor kulübü yöneticileri ve sporcuları ile bir araya geldi.

Bakan Kasapoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, seçim çalışmaları kapsamında hızlı, verimli ve dostane bir ortamda güzel bir kampanya başlattıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin 21 yıldır ortaya koyduğu tüm iddiaları birer birer yerine getirdiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, o iddialarından birinin de yerli ve milli otomobil olduğunu, bugün Togg ile İzmir sokaklarında vatandaşlarla buluştuğunu aktardı.

“Millete hizmet vazifemiz”

Bakan Kasapoğlu, millete hizmeti vazife olarak gördüklerine dikkati çekerek, sağlıktan eğitime, sanayiden spora birçok alanda yatırımlarını hizmete aldıklarını ifade etti.

Bakanlığının sorumluluğundaki gençlik ve spor alanlarında da büyük iddia sahibi olduklarını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gençlik ve spor iki önemli alan. Spor yatırımlarında Türkiye'nin geldiği nokta hepinizin malumudur. 81 ilde ilçelerine, mahallelerine, köylerine kadar bir tesis devrimi var. İzmir'deki iki devasa stadı gördünüz. Göztepe'deki stadımızı, Alsancak'taki stadımızı en güzel şekilde yaptık. Dünyanın en güzel statları arasına girecek şekilde yaptık. İzmir'deki spor devrimimiz elbette devam edecek. İzmir'in tüm halkını, gençlerini, kadınlarını, engellilerini spor erişimi noktasında en zirve noktaya taşıyana kadar çalışacağız."

Bakan Kasapoğlu gençlik yatırımlarında da en güzel çalışmaları vatandaşla buluşturduklarını, buluşturmaya da devam edeceklerini söyledi.

“İzmir’de yurtlara yerleşme oranı yüzde yüz”

Gençlik kampları, projeleri ve yurtlarıyla önemli hizmetlere imza attıklarını anlatan Bakan Kasapoğlu, "İzmir'de 2022-2023 eğitim öğretim döneminde yurda başvuran her bir öğrencimizi yurtlara yerleştirdik. Bu bir rekordur, yüzde 100 yerleştirme oranı. 2001'de bu oran yüzde 10-12'lerdeydi. Gençleri sevmenin karşılığı bu olsa gerek. Gençlerle birlikte olmanın en güçlü cevabı bu olsa gerek." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, İzmir'deki spor ve gençlik yatırımlarını büyüterek sürdüreceklerini, amatör spor kulüplerinin de ihtiyaçlarını tamamlamak için çalışacaklarını dile getirdi.

Amatör kulüplerin en büyük ihtiyaçlarından olan sahaların yapılması için somut adımlar atacaklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Ben buraya klasik bir seçim çalışması için gelmedim. Benim amacım İzmir'in bu anlamdaki ihtiyaçlarını ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak tespit etmek. Karabağlar bunun ilk adımı olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu’nun İzmir’deki amatörler ile buluşması nedeniyle İzmir ASKF Başkanı ve Konfederasyonumuz Dış İlişkiler Sekreteri Efkan Muhtar Bakan Kasapoğlu’na İzmir’e ve İzmir amatörlerine yaptığı katkı ve destekler nedeniyle teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.