Bakan Kasapoğlu: İzmir'den Tüm Türkiye'ye Yayılan Spor Şöleni Var

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, amatör Spor Kulüplerine ayni ve nakdi Destek Programı kapsamında İzmir’de kulüp temsilcileri ve sporcularla bir araya geldi.

03 Mayıs 2023, Çar

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Seha Aksoy Atletizm Pisti'nde gerçekleşen organizasyona İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez ile İzmir ASKF Başkanı Efkan Muhtar de katıldı.

TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez törende yaptığı konuşmada; Amatör spor kulüplerine bakanlığımız tarafından yapılan bu ayni ve nakdi yardımın çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Sayın bakanımızın bizim taleplerimizi değerlendirerek yardımın yapılmasındaki kararı için kendisine amatörler adına çok teşekkür ediyorum, inanıyorum ki bu yardımlar artarak devam edecek bu vesile ile bizleri burada buluşturan sayın bakanımıza bir kez daha amatörler adına en derin şükranlarımı sunuyorum dedi.

İzmir'den Türkiye'ye yayılan bir spor şöleni yaşadıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, "Türk sporunun bugünleri için, yarınları için tarihi günlerden birini yaşıyoruz. 81 ilimizde Türk sporunun amatör spor kulüplerimizle birlikte yeni başlangıcını yapıyoruz. Çok büyük bir desteği kulüplerimize kazandırıyoruz. Bugün çok gururluyuz. İzmir'imiz için, İzmir'in güzide ilçelerimiz için muhteşem yatırımlarımızın açılışını yapıyoruz. Verilen emekleri birlikte alkışlıyoruz, kutlu yürüyüşlerimizi birlikte gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın heyecanı her şeye değer. Yeni eserlerimiz, yeni tesislerimiz, gençlerimiz için sporcularımız için tüm vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun. Biz hep birlikte aileyiz. Bir aile ferdi olarak spora hizmet etmenin gurunu yaşıyorum" dedi.

Millete hizmet etme onurunu taşımaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Bu camiaya hizmeti gurur bildik. Sporun, tesisin, yatırımın tam göbeğinde icraatlar gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm gayretimizi ortaya koyduk. 81 ilimizde 8 binden fazla tesisi milletimizle buluşturduk. En ücra köyden en büyük metropole, ülkemizin dört bir yanını bakanlığımızın eserleriyle donattık. Böyle bir tesisleşmenin, böyle bir seferberliğin dünyada eşi benzeri yok. İzmir'imizi, gençlik şehrimizi, spor şehrimizi yukarı çektik. 89 olan tesis sayısını 300'ün üzerine çıkaracağız. Alsancak Mustafa Denizli Stadı, Gürsel Aksel Stadı sadece ülkemizin değil dünyanın en güzel statları. İzmir'deki spor kulüpleri sayısını 4 kat artırdık. Lisanslı sporcu sayısını 5 kat artırdık, 400 bine yaklaşan sporcu sayısı var. İzmirlilerin tesislere ilgisi, katkısı ve gayreti bizim için gurur verici. İzmirliler gece gündüz tesisleri kullanıyor. Bizlerin sizler için gayretimiz devam edecek" cümlelerini kullandı.

Amatör kulüpleri güçlendirdiklerine değinen Bakan Kasapoğlu, "14 bine yakın kulübe, sporculara 345 milyon TL destek veriyoruz. İzmir'deki kulüplerimiz 21 milyon 350 bin TL destek alıyorlar. 13 bin 965 kulübümüze malzeme desteği sağlıyoruz. Hizmetlerimiz başarılara yürünmesine vesile olsun. Yatırımlarımız imrenilerek izleniyor. Bu milletin evlatlarına yapılan yatırım, en kıymetli yatırımdır. Sporcu fabrikası olan İzmir'e hep inandık. Yeni projelerle bu yatırımları devam ettireceğiz. Engel de çıkarsalar devam ettireceğiz. Tüm gençleri sözde değil, hakiki anlamda destekledik. Gençler hep başımızın üzerindedir dedik. Topraklarımızın evlatlarının her daim yanında olduk. Aramıza kimse giremeyecek. Eserlerimizle, hizmetlerimizle konuştuk. Yine hizmetlerimizle konuşacağız. İzmir'den bazı müjdeleri açıklayacağım. İzmir'de gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Tüm ilçelere gençlik merkez kazandıracağız" dedi.

Konuşmaların ardından amatör spor kulüplerine ve sporcularına yardımda bulunuldu.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.