Bakan Kasapoğlu: Sporun birleştirici gücünü itici güç olarak değerlendiriyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar Toplantısı'na katıldı. İstanbul'da bir otelde düzenlenen "Komşular Sporla Birlikte Görür" temalı toplantıya, GDAÜ katılımcısı Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan'ın sordan sorumlu bakanları, bakan yardımcıları ve temsilcileri katıldı. Salgın sürecinden tüm toplumların her kesiminin ve özellikle gençlerin olumsuz etkilendiğini belirten Bakan Kasapoğlu, ''Şimdi en önemli sorumluluğumuz gençleri pandemi sonrası döneme en iyi şekilde hazırlamaktır. Bunun için öğrenme ortamlarının geliştirilmesi yoluyla genç nesilleri dijital dönüşüme entegre etmeliyiz'' dedi.

10 Haziran 2021, Per

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

"GENÇLİK VE SPOR ALANINDAKİ İŞBİRLİĞİNE YÖNELİK ÇABALARIMIZLA BÖLGEDEKİ İSTİKRAR VE İYİ İLİŞKİLERE KATKI SUNMAKTAYIZ"

Bakan Kasapoğlu, toplantının açılış konuşmasında, Güneydoğu Avrupa coğrafyasının kimi zaman sevinçlere, kimi zaman hüzünlere sahne olduğunu ifade ederek, ''Bu sayede bugün, ortak bir geçmiş ve gelecekten söz edebiliyoruz'' dedi. 25'inci yıldönümünü kutlayan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Sürecinin, birçok alanda bölgesel işbirliğini geliştirmeye yönelik pratikler geliştirmiş önemli bir platform olduğuna işaret eden Bakan Kasapoğlu, ''Bizler de gençlik ve spor alanındaki işbirliğine yönelik çabalarımızla bölgedeki istikrar ve iyi ilişkilere katkı sunmaktayız. Sporun birleştirici gücünü ve gençliğin dinamizmini bölgesel kalkınmanın itici gücü olarak değerlendiriyoruz'' diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YAPACAĞIMIZ FAALİYETLERİN TEMELİNİ ATMALIYIZ"

Güneydoğu Avrupa'daki komşularla bağları güçlendirmeyi önemsediklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin dönem Başkanlığını devraldığı günden itibaren bu toplantının gerçekleştirilmesinin bizzat takipçisi olduğunu söyledi.

''Geçmişte olduğu gibi bugün de birbirimizden öğrenebileceğimiz çok şey var'' diyen Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin dönem başkanlığının önceliklerinden birini de gençlik olarak belirlediklerini dile getirerek, ''Güçlü komşuluk ilişkilerimiz ve tarihi bağlarımız bölgenin geleceğini birlikte inşa edecek gençlerimiz için önemli bir temel oluşturmaktadır. Bugün gençlik ve spor alanındaki tecrübelerimizi paylaşacağız. Kovid sonrası dönem için, bu alanlarda ortak bir gündem belirlemeli ve işbirliği içinde yapacağımız faaliyetlerin temelini atmalıyız'' şeklinde konuştu.

 

Kaynak:DHA spor

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.