Bakan Kasapoğlu TFF Başkanı Özdemir ile Alt Liglerin Kulüp Başkanları ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez Video Konferans ile Görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Sancak, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can ile TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekiplerinin aralarında belirledikleri kulüp başkanlarıyla video konferans aracılığıyla bir araya geldi.

04 Mayıs 2020, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkilediğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu süreci en iyi yöneten ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Birlik ve beraberlik ruhuyla bu sürecin en az kayıpla atlatılacağına inandığını aktaran Bakan Kasapoğlu, salgından dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavi görenlere ise şifa diledi.

Bu süreçte ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının iptal veya tehir edildiğini belirten Kasapoğlu, daha önce de Süper Lig kulüpleriyle de bir araya geldiklerini de anımsatarak, "Bu süreç tüm dünyayı, sektörleri etkilediği gibi sporu da çok etkiledi. Bugün de 1, 2, 3. lig ile amatör kulüp temsilcilerimizle birlikteyiz. Biz bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdi bizler için çok ama çok değerli ve önemli. O yüzden tüm kulüpler Süper Lig, 1, 2 ve 3. ligler, amatör olsun her birinin sorunu derdi bizler için çok önemli. Bu dertlere birlikte yaklaşmak, çözüm önerileri getirmek, bu süreci yönetmek açısından anlamlı. Bu toplantının bu çerçevede önemli olduğunu belirtiyor ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Spor tarihinin en kapsamlı çalıştayını yaptıklarını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, sorunları ortak akılla çözmek istediklerini dile getirerek, "İdari, mali, sportif anlamda kaynaklarımızı, imkanlarımızı nasıl daha etkili, verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanacağız, bunlara odaklanacağız. Sadece kısa vadeli yaklaşımla değil, köklü çözüm anlayışıyla yaklaşımlar geliştireceğiz." diye konuştu.

Türk sporu açısından bu sürecin bir fırsata dönmesi gerektiğinin altını çizen Kasapoğlu, "Yarınların Türk sporu için önemli bir mücadeleyi ortaya koyacağımıza ve bunu hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yarınlara daha güçlü hazırlanmamız için önemli bir imkan olduğunu ifade etmek istiyorum. Sorunları net bir şekilde teşhis edeceğiz. Uzun vadeli anlayışlarla yaklaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, devletin vergi iadeleriyle, stopaj iadeleriyle amatör branşları desteklemeye devam ettiğini vurgulayarak, “Bu hususta son düzenleme Maliye Bakanlığımıza gönderildi. Kısa bir süre içerisinde nakit akışının sağlanacağını düşünüyorum. Amatör branşlara yönelik yaklaşımların devamlılığının sürdürülmesi noktasında olduğumuzu ayrıca belirtmek istiyorum.” dedi.

Bakan Kasapoğlu, tüm kulüplere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı;

“Biliyorum ki burada olan herkesin ortak derdi Türk sporudur, Türk sporunun sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Devletimiz, kulüplerimizin yanında olmaya dün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Su akar yolunu bulur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.  Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.”

Açılış konuşmasının ardından Bakan Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve kulüp temsilcileriyle değerlendirmelerde bulundu.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.