15 Temmuz 2011, Cum>
Daha önce bir süre uygulandıktan sonra, vazgeçilen “Bölgesel Amatör Lig” “BAL” 2010-2011 sezonunda yeniden uygulanmaya konarak oynanmaya başladı.”BAL” her ilin belirlenen sayıda kulüple temsil edilmesi esasına dayanmaktadır.Bu nedenle’ de BAL statüsü’nün son derece değişik olması, özellikle de lig’den düşecek takımlarla, BAL’ a çıkacak takımların belirlenmesi konusu ve şekli, büyük ve uzun tartışmalardan sonra belirlenmiştir.Haksızlığa meydan verilmemesi için her olasılık düşünülmüştür.
Bizleri asıl sevindiren bugüne kadar oynanan BAL müsabakalarında büyük ölçüde olumsuzlukların meydana gelmemesi, son derece değişik olan “BAL” statüsünün “BAL” da heyecanı her zaman dorukta olmasını sağlaması ve MAYA’ nın tutmuş olmasıdır.
Amatör futbolla yakından ilgilenen ve amatör futbol ligleri hakkında isabetli tesbitlerde bulunan Radikal Gazetesi yazarı Efkan Bucak’ ın “BAL” ile ilgili olarak Radikal Gazetesinin 17.02.2011 tarihli sayısındaki yazı aşağıya çıkarılmıştır. İlgiyle okuyacağınızı umuyoruz.
Diğer Haberler
Mehmet Güngör Toprağa Verildi
2000-2018 yılları arasında Giresun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Güngör vefat e..
Denizli Pamukkale Belediyesi’nden Amatör Spora Destek
Denizli’de amatör spor kulüplerine yönelik destekler devam ediyor. Pamukkale Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren 6..
Bingöl ASKF ile Bingöl Denetimli Serbestlik Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı..
Muğla ASKF Tarafından Düzenlenen 31. Amatör Futbol Ödül Töreni Gerçekleşti
Malatya’da Amatör Spor Kulüpleri Tesisi Temel Atma Töreni Düzenlendi
Malatya amatör sporuna ve spor altyapısına katkı sağlayacak olan Amatör Spor Kulüpleri’nin kullanacağı, Yeşiltepe Spor Tesisi..
Tarsus’ta Amatör Spor Kulüplerine 3.5 Milyon TL Destek