13 Haziran 2017, Sal>
Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, Avrupa Kupası’nda biri altın 5 madalya kazandı.
İtalya'nın Olbia kentinde düzenlenen organizasyonda Türk Milli Takımı'ndan makaralı yay erkeklerde Erdoğan Aygan altın madalya kazandı. Organizasyonda, W1 klasman (ağır engelli) makaralı yay erkeklerde Ömer Aşık ve klasik yay kadınlarda Merve Nur Eroğlu gümüş madalya aldı.
Klasik yay kadınlarda ise Zehra Özbey Torun ile Oğuzhan Polat, Merve Nur Eroğlu'dan oluşan klasik yay karışık takımı da bronz madalyanın sahibi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcular için bir tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Kılıç mesajında şu ifadele yer verdi;
“İtalya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Kupası’nda 5 madalya kazanan Okçuluk Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırarak bizlere büyük bir gurur ve onur yaşatan tüm sporcularımızı kutlar, başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Diğer Haberler
Kadın Kriket Milli Takımımızdan Tarihi Zafer
Milli Tenisçimiz Ahmet, Wimbledon’da Tarih Yazdı
Yelkenden 1 Altın 1 Bronz
664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Orhan Okulu Oldu
Türk kültürünün en köklü geleneklerinden biri olan 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda nefes kesen..
Kuzey Tunçelli'den Avrupa Rekoru
Sutopu Milli Takımı’ndan Tarihi Başarı