29 Ocak 2019, Sal>
Türkiye Atletizm Salon Şampiyonası'ndaki başarısının sırrını açıklayan Emre Çolak, imkansızlıklara rağmen, yılmadan azim ve kararlılıkla çalıştığını söyledi. Genç sporcu, yaşadığı ilçede bütün imkansızlıklara rağmen peşinden koştuğu atletizm tutkusuyla engelleri aşarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Çolak, "Bu konuda en büyük destekçim okulumuzun Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Turhal oldu. Okuldan boş kalan zamanlarımızda gönüllü olarak beni yarışmalara hazırladı. İlçemizde çalışabileceğimiz bir yer olmadığı için okulumuzun bahçesinde beton zeminde hocamızın plastik borulardan yaptığı engelli parkurda çalıştım. Önemli olanın nerede nasıl çalıştığımız değil, azim ve kararlılıktı. Sonunda da Türkiye Atletizm Salon Şampiyonası'nda 60 metre engelli koşu branşında Türkiye Şampiyonu olmayı başardım" dedi.
Oğlunun imkansızlıklara rağmen getirdiği başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden Baba Osman Çolak ise, "Bu başarıda en büyük pay sahibi Şehit Şahin Abanoz Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Turhal'dır. Öğrencimizde bu yeteneği görünce değerlendirmek istedi. Gönüllü olarak emek harcadı. İmkansızlıklara rağmen beton zeminde su borularından yaptığı engelli koşu parkuruyla çalıştırdı. Yarışmalarda da 60 metre engelli koşunun seçme ayağında 11.40'lık derece yaptı. Final yarışmasında ise 10.89'luk derece yaparak şampiyonluk ipini açık ara önde göğüsledi" diye konuştu.
Diğer Haberler
90. Büyük Atatürk Koşusu Tamamlandı
Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 90. Büyük Atatürk Koşusu’nu kadınlarda Di..
Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun Acı Günü
Dartta Tarihi Başarı
Tekvandocularımızdan 6 Madalya
Basketbolda Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kick Bokstan 39 Madalya