14 Mart 2022, Pzt>
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Edirne’de 9-11 Mart tarihleri arasında Bilek Güreşi Ünilig Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ev sahipliğinde 75'inci Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya, 34 üniversiteden 45’i kadın 200 sporcu katıldı.
Muş Alparslan Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Funda Maral, sağ ve sol kolda yarıştığı müsabakalarda büyük başarı gösterdi. Maral, +70 kilogramda hem sağ, hem de sol kolda sergilediği performans ile rakiplerini yenerek 2 altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Fadime Gündoğdu ise sağ kolda Türkiye 5’incisi, sol kolda ise 6’ncı oldu.
Şampiyon Maral, başarı çıtasını gün geçtikçe daha da yükseğe çıkarmanın gayreti içerisinde olacağını belirterek, kendilerinden desteğini esirgemeyen Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Alper Karadağ’a teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise, Muş’u en iyi şekilde temsil ettiği yarışmada şampiyonluğa adını yazdıran Funda Maral ile beraberindeki diğer sporcuları kutladı.
kaynak:DHA spor
Diğer Haberler
Ziraat Türkiye Kupası'nda Şampiyon Galatasaray
Ziraat Türkiye Kupası final maçında, Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.
Aysu Türkoğlu’ndan Tarihi Başarı
Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi'ni İkinci Tamamladı
Para Tekvandocularımızdan 7 Madalya
Şampiyon Galatasaray Fuzul
Şampiyon Fenerbahçe Medicana !