Boğaz'da Fetih Saygı Geçişi

Milli sporcular "29 Mayıs İstanbul Boğazı Saygı Geçişi" kapsamında teknelerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamladı.

29 Mayıs 2020, Cum

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Yelken Federasyonu tarafından "29 Mayıs İstanbul Boğazı Fetih Saygı Geçişi Etkinliği" gerçekleştirildi.

Türk bayraklı tekneler, Huber Köşkü'nün önünden geçerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Huber Köşkü'nün sahil kenarında bulunan avlusunda teknelere el salladı.

30 yelkenliyle 30 sporcu Sarıyer Sahil Güvenlik noktasından hareket etti. Tekneler saat 11.30'da Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'nün önünden geçti.

Teknelerin geçişi sırasında Türk bayraklarıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamladı. Yelkenlilere sahil güvenlik botları, deniz polisi ve balıkçı tekneleri de eşlik etti.

Sahil yolundan geçen araçlar da korna çalarak geçişe eşlik etti. Erdoğan'da torunu ile tekneleri el sallayarak selamladı.

Erdoğan'ın torunun asker selamı verdiği görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da eşlik etti.

''29 Mayıs İstanbul Boğazı Saygı Geçişi'' törenine TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da katıldı.

Teknelerde Türk bayrakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bayrakları ve Fatih Sultan Mehmet'in posterleri asıldı.

 Genel Başkan Ali Düşmez İstanbul'un fethinin 567. yılı dolayısıyla  yayınladığı mesajında; ''Tören sonrası kutlu fethin 567. yılında Gençlik ve Spor Bakanımız ve gençlerimizle birlikte Fatih Sultan Mehmet Han'ın kabrini ziyaret ettik. Varılması gereken menzile ne olursa olsun ilerlemek; Şehzade Mehmet'i Fatih yapan temel unsurdur. Bu ruha vefa ile sahip çıkan gençlerimizle iftihar ediyoruz, Alemlerin Sultanı Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’n övgüsüne mazhar olarak bizlere dünya kent İstanbul’u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han‘ı, O’nun komutasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul’un Fethi’nin 567. yılını kutluyorum” dedi.

 

kaynak:TRThaber

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.