15 Temmuz 2011, Cum>
Beyninde tümör tespit edilen ve geçen yıl Ankara'da ameliyat olan Kırkpınar Başpehlivanı Elbeye, tedavi gördüğü Medical Park Antalya Hastanesinde 42 yaşında hayatını kaybetti.Cengiz Elbeye, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, 1994 ve 1998 yıllarında başpehlivanlığı kazanmıştı.
ELBEYE KİMDİR?
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 1968 yılında doğan Cengiz Elbeye, 1982 yılında İstanbul Güreş İhtisas Kulübü'nde güreşe başladı. 4 yıl minder güreşi yapan Elbeye, 1986 yılında Antalya'da yağlı güreş için er meydanına çıktı. 1994 yılında Edirne Kırkpınar güreşlerinde rakibi Ahmet Taşçı'nın ‘pes’ etmesi üzerine ilk kez başpehlivan olan Cengiz Elbeye, 1998 yılında da Kırkpınar'da yine rakibi Ahmet Taşçı'yı yenerek ikinci kez başpehlivan olup Altın Kemer taktı. Evli olan Elbeye'nin çocuğu yoktu.
Diğer Haberler
Dartta Tarihi Başarı
Tekvandocularımızdan 6 Madalya
Basketbolda Şampiyon Fenerbahçe Opet
Ankara’da düzenlenen 30'uncu Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda mücadele eden Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı, güçlü..
Kick Bokstan 39 Madalya
Milli Boksörlerimiz 9 Madalya ile Avrupa Şampiyonu
Para Masa Tenisinde 1 Altın 1 Bronz