Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Amatörlere 7.2 Milyon TL’lik Destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Denizli’de faal olan 115’i futbol kulübü olmak üzere 253 amatör spor kulübüne 7 milyon 200 Bin TL’lik nakdi yardımda bulundu.

05 Şubat 2024, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Geleceğin yeteneklerini yetiştiren ve sağlıklı bir genç neslin oluşmasında kilit rol üstlenen amatör spor kulüplerine Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden bir kez daha dev bir destek geldi.

Bu kapsamda 2022-2023 sezonunda liglere katılarak faaliyet gösteren ve yeni kurulan 253 amatör spor kulübü için 7,2 milyon liralık destek için “Denizli Büyükşehir Belediyesi Amatör Spor Kulüpleri Maddi Yardım Töreni” düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer İlman, Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcular katıldı.

“Spor hayatın ta kendisidir”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, gençliğin bir hazine olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere tüm imkânlarıyla destek olduklarını ifade etti. “Amatör ruhu, amatör sporları çok önemsiyoruz” diyen Zolan, “Spor hayatın ta kendisidir. Spor kulüplerimize 11 yıldır nakdi destekte bulunarak nefes olmak ve imkânlarını artırmak için gayret gösteriyoruz.

Gençlerimize sahip çıkarak onları geleceğe hazırlamak adına yaptığınız fedâkar çalışmalar nedeniyle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir kişiyi kurtarmak dünyayı kurtarmaya bedeldir. Allah’ım birlikte birçok güzel işleri yapmayı nasip etsin. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen ise, Denizli Büyükşehir Belediyesinin amatör spor kulüplerine destek programının 11. kez düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu dev destek sebebiyle Başkan Zolan’a şükranlarını sunuyorum. Bu değerli yardım çocuklarımızın sporla tanışmasına, spor yapmasına ve etkinliklerin yapılmasına vesile oluyor. Bugün amatörlerin bayramı. Bu bayramı branş ayrımı olmadan bizlere yaşattığı için Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum”

ifadelerini kullandı.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer İlman da, “Denizli’de sporun gelişmesi adına Başkan Zolan’ın desteğini her zaman gördüklerini belirterek, “Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.