Denizli Büyükşehir Belediyesinden Amatörlere 2 Milyon TL Nakdi Yardım

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törenle 2019-2020 sezonunda liglere katılarak faaliyet gösteren 179 amatör spor kulübüne 2 Milyon TL'lik Nakdi yardım yaptı.

28 Nisan 2022, Per

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Yardım törenine; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcular katıldı.

Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan desteğin birçok kulübe can suyu olacağını belirterek, "Yardımların yapılmasında geniş bir öngörüsü ve destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a tüm kulüp başkanlarım ve yöneticilerim adına minnet, şükran ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Bir ülkenin ilerlemesi ve gelişmesinin gençlere bağlı olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bir ülkede donanımlı ve yetenekli gençlik var ise o ülkenin geleceği sağlamdır. Biz gençlerimize eğitimden, spora her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için öncelik sağladık. Onları geleceğe hazırlamak, şehrimizi ve ülkemizi daha güçlü hale getirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 20 branşta ücretsiz spor yapma imkânı sunuyoruz. İstiyoruz ki, her gencimiz spor yapsın. Spor sadece fiziki değil, ruhen ve fikren de gelişmektir. Spor bir disiplin ve kurallar bütünüdür. Bu da gençlerimizi geleceğe, hayata hazırlar" diye konuştu. Denizli genelinde toplam 179 spor kulübüne destek olduklarını, 100 kulübün futbol, 79’unun ise futbol dışında faaliyet gösteren kulüpler olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Bugüne kadar çok farklı branşlarda birçok spor kulübümüze destek olduk. Ancak kurumsal olarak ilk defa futbol dışındaki branşlarda faaliyet gösteren kulüplerimize de destek olacağız. Sporu çeşitlendirmemiz gerekiyor’’ dedi.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.