Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Amatör Spora Dev Destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "Amatör Spora Dev Destek" sloganıyla kentte 14 farklı sportif branşta faaliyet yürüten 107 spor kulübüne toplamda 2 milyon 245 bin lira yardımda bulundu.

30 Ocak 2023, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, amatör spor kulüplerine yardım amacıyla Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Talaytepe Spor Kompleksinde tören düzenlendi.

Vali Ali İhsan Su, törende yaptığı konuşmada, kentte her alanda çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak gençlere yönelik önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini anlatan Su, hem zihinsel hem de bedensel anlamda sağlıklı gençler yetiştirmek istediklerini aktardı.

Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl 22 bin çocuğu sporla buluşturduğunu, 2023 yılında ise 25 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirten Su, "2022'de başlayıp şu anda devam eden 63 projede, 700 milyon liralık kaynakla hizmet veriyoruz. Bu 63 projenin 27 projesini Büyükşehir Belediyemiz yürütüyor." dedi.

Törene; Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan, TFF Diyarbakır Bölge müdürü Serkan Bayhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ömer Buğday, Taban birliklerinin başkanları ile daire başkanları, spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcular katıldı.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.