Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Amatörlere Destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Genel Başkan Ali Düşmez’in de Katıldığı törenle Amatör Spor Haftası içinde "Malzeme tamam, spora devam" sloganıyla 24 farklı sportif branşta faaliyet yürüten 201 amatör spor kulübüne 62 bin 496 spor malzemesi desteği yaptı.

09 Ekim 2020, Cum

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Merkezi'nde düzenlenen malzeme dağıtım töreni İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte, yöresel halk oyunları ekibi ile tekvandocular gösteri yaptı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada;

"İlde 33 branşta 76 bin lisanslı sporcu bulunuyor, Belirtilen rakam, bu kadar genç nüfusu olan bir şehir için yetersiz. 255 kulübümüz var, bunu da arttırabiliriz. 57 milli sporcumuz ve önümüzdeki olimpiyatlara katılacak 4 de kota almış milli sporcumuz var. Diyarbakır'da yaşayan her bir gencimize ulaşmak, onları hem bedenen hem de ruhen sağlıklı birer birey haline getirmek istiyoruz. "dedi.

Yardım törenine; Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaoğlu, TASKK Genel Başkanı ve TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kaymakamlar, kamu kurumlarının temsilcileri ve amatör sporcular katıldı.

Tören’de Genel Başkan Ali Düşmez, amatör spor kulüpleri’ne yapılan malzeme desteği için Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu’na teşekkür ederek günün anısına plaket ve isminin yazılı olduğu milli takım forması takdim etti.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.