16 Mayıs 2019, Per>
Japonya'daki Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası'ndan Çin'e geçen iki milli sprinter Ramil Guliyev ve Jak Ali Harvey ile birlikte 3000 metre engellide Özlem Kaya da müsabakalarda boy gösterecek.
Erkekler 200 metre yarışında bu disiplinin son dünya ve Avrupa şampiyonu Ramil Guliyev, birincilik için piste çıkacak. Doha'da sezonun ilk yarışını 19.99'luk dereceyle kazanan Ramil, Şanghay'da Elmas Yarışı'na dahil olmayan 200 metre mücadelesinde yine favori gösteriliyor. İki Kanadalı Andre de Grasse ve Aaron Brown ile birlikte eski Elmas Lig şampiyonu Alonso Edward, Ramil'in güçlü rakipleri arasında.
200 metrede yarışacak bir diğer milli atlet de Jak Ali Harvey. Daha çok 100 metreye odaklanan ve Berlin'de Avrupa üçüncülüğü elde eden Harvey, 200 metrede 20.38'lik PB derecesini geliştirmeye çalışacak. Kadınlarda 3000 metre engelli mücadelesinde ise eski Avrupa üçüncüsü Özlem Kaya, kariyerinde ilk kez Elmas Lig yarışı koşacak. Özlem, gecenin sondan bir önceki yarışı olan bu müsabakada kendi adına pist sezonun açılışını yapacak. Kaya'nın rakipleri arasında bu dalın dünya rekorunu 8:44.32 ile elinde tutan Kenyalı Beatrice Chepkoech, Dünya U20 şampiyonu Celliphine Chepsol, Arnavut Luiza Gega gibi atletler var.
Diğer Haberler
Aysu Türkoğlu’ndan Tarihi Başarı
Bodrumlu 23 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Ka’iwi Kanalı’nı 21 saatte geçerek bu kanalı geçen en genç Türk yüzü..
Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi'ni İkinci Tamamladı
UEFA Gençlik Ligi finalinde temsilcimiz Trabzonspor U19, İspanya temsilcisi Barcelona U19 ile karşı karşıya geldi.
Para Tekvandocularımızdan 7 Madalya
Çin’in Taian kentinde düzenlenen 2025 WT Asya Başkanlık Kupası’nda yarışan milli para tekvandocularımız 1 altın, 6 bronz mada..
Şampiyon Galatasaray Fuzul
Şampiyon Fenerbahçe Medicana !
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçında Macaristan’ı 3-0 Mağ..