Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası'nda şampiyon oldu

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası finali ikinci maçında deplasmanda Almanya’nın Allianz MTV Stuttgart takımını 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Maçın en değerli oyuncusu tecrübeli pasör Maja Ognjenovic oldu.

23 Mart 2022, Çar

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Allianz MTV Stuttgart - Eczacıbaşı Dynavit: 1-3

 

SALON: SCHARRena STUTTGART

HAKEMLER: Dominga Lot (İtalya), Roman Marschner (Çekya)

STUTTGART: Van De Vyver, Segura Palleres, Timmerman, Rivers, Lee, Todorova, Koskelo (L) (Nowicka, Jasper, Lohuis, Ceasar, Berger)

ECZACIBAŞI DYNAVİT: Heyrman, Ognjenovic, Hande, Beyza, Boskovic, Adams, Simge (L), (Fatma, Gözde, Saliha)

SETLER: 18-25, 21-25, 25-18, 24-26

SÜRE: 107 dakika (24' 29' 22' 32')

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası Finali rövanş karşılaşmasında deplasmanda Alman ekibi Allianz MTV Stuttgart ile karşı karşıya geldi. İlk karşılaşmayı evinde 3-1 kazanmayı başaran Eczacıbaşı, deplasmanda da rakibini aynı skorla mağlup ederek kupayı müzesine götürmeyi başardı. CEV Kupası’nı 2018 yılının ardından ikinci kez kazanma başarısı gösteren Eczacıbaşı, kulüp tarihinin de 80'inci kupasını kazandı. Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan turuncu-beyazlı ekip, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu. Eczacıbaşı Dynavit Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, çok mutlu olduklarını belirterek, "80'inci yılda 80'inci kupa geldi, çok mutluyuz. Bu takımın daha fazlasına layık olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir dönem geçirdik. Geçen senelerimizde biraz düşüş yaşadık ama bu sene harika bir dönem geçirdik. Bizim kadınlarımız başkadır, müthiştir. Bunu sonuna kadar hak ediyorlar" dedi. Eczacıbaşı Dynavit Kulübü Başkan Yardımcısı Osman Erdal Karamercan ise, "Bu çok anlamlı oldu. Bu yıl bizim 80'inci yılımız. Bu aldığımız kupa da 80'inci kupa. Spor kulübü olarak bizim hem camiamıza hem de tüm Türkiye'ye armağan olsun" şeklinde konuştu.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.