Elazığ Belediyesinden Amatörlere 300 Bin TL Nakdi Yardım

Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ da faaliyet gösteren 102 amatör spor kulübüne 300 Bin TL nakdi yardımda bulunuldu. Amatör spor kulüplerine sağlanan nakdi yardım için Elazığ ASKF de program düzenlendi.

06 Nisan 2021, Sal

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Programda konuşan Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, "Onursal Başkanımız ve aynı zamanda Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları, uzun yıllar federasyonumuzun Başkanlığını yapmış, şu anda Onursal Başkanımız olarak sporun gelişmesi adına ilimize çok büyük değerler katan ve cansiperane çalışan bir marka değerimizdir. Sayın Belediye Başkanımız, şu anda mevcutta bulunan amatör spor evini de bizlere kazandıran önemli bir değerdir. Amatör kulüplerimiz sıkıntı yaşayan kulüplerimizdir. Başkanımız, bu sıkıntıları bir nebzede olsa giderme adına her yıl olduğu gibi geleneksel hale gelen nakdi yardımları Belediye bütçesinden yine kendi gayret ve çabası ile bir miktar arttırarak kulüplerimize destek olmaya devam etmektedir. Ben tüm kulüplerimiz adına kendilerine teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

 Amatör olarak futbol oynadığı belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; "Bizleri var eden, şehrimize hizmet anlamında ilk adımı attığım bu camia benim için çok önemli, çok kıymetli ve çok değerli. Malumunuz uzun süre amatörde futbol oynadım ve akabinde spor kulübü başkanlığı yaptım. Akabinde  8 yıl boyunca Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı yaptım. Sizlerle çok güzel günler geçirdik. İlimizin sporunun gelişmesi adına çok önemli çok kıymetli adımları beraber attık. 2010 yılında 37 kulüple devraldığımız  ASKF başkanlığını 87 kulüple saygıdeğer Mustafa Gür kardeşimize ve ekibine devrettik. Mustafa Gür Başkanımız ve ekibi göreve geldiği günden beri hem kulüp sayısının arttırılması noktasında hem de ilimizin sporunun gelişmesi noktasında çok büyük gayretleri ve fedakarlıkları var. Sizlerin yapmış olduğu işin ne kadar anlamlı olduğunu ben biliyorum. Gerçek manada ailenizden fedakarlık ederek mesainizden fedakarlık ederek tamamen kendinizi gençliğe adayarak ilimizin sporuna yaptığınız çalışmalar çok kıymetli ve çok anlamlıdır. Bu anlamda işinizin ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerden biriyim” şeklinde konuştu.

 Geleneksel hale getirdikleri nakdi desteği bu yılda artırarak devam ettirdiklerini söyleyen Şerifoğulları, “Toplam 300 Bin TL nakdi yardımı tüm kulüplerimize dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah daha fazla yardım yapılabilmesi adına bundan sonraki süreçte de sizlerin yanınızda olacağız. Bizler için çok önemli ve çok kıymetlisiniz. Bunu samimiyetle söylüyorum. Benim gerçek evim Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı. Sizlerle birlikte bu şehre hizmet edebilmek için ilk adımı attım. Rabbim bize bu şehrin Şehrül-Eminlik makamını nasip etti. Bundan önceki süreçte, 24 ayda sizleri mahcup etmedim. Bundan sonraki süreçte de sizleri mahcup etmeden şehrimize her anlamda katkı sağlayacak, sporculuğumuzun da bize verdiği enerji ile gece gündüz demeden koşacağız, koşturacağız ve bu şehrin kıymetli insanlarına hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından nakdi yardım kapsamında 300 bin TL’lik temsili çek, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından spor kulüplerine teslim edildi.

Gerçekleştirilen programa Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, Elazığ Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Levent Aytar ile Alaattin Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç ve Spor Taban Birlikleri temsilcileri katıldı.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.