05 Ekim 2015, Pzt>
Uluslararası Tekerlekli Sandalye ve Ampute Sporları Federasyonu (IWAS) tarafından Rusya’nın Soçi kentinde 6 spor branşı olarak düzenlenen Dünya Oyunları’nda para-tekvando branşında 8 milli sporcumuz madalya mücadelesi verdi. Türkiye, oyunları 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamladı.
Dünya Oyunları Para-Tekvando Müsabakaları’nda, erkekler K42 kategorisi 61kiloda Mehmet Sami Saraç ile bayanlar K44 kategorisi 49 kiloda Büşra Gör altın madalya kazandı. Bayanlar K42 kategorisi +58 kiloda Ayşe Dudu Karatay gümüş madalyanın sahibi olurken, erkekler K44 kategorisi 75 kiloda Haşim Çelik, K42 kategorisi 75 kiloda Yaşar Sami Gökbaba ile bayanlar K44 +58 kiloda Gamze Gürdal bronz madalya kazandı.


Diğer Haberler
Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu
Filenin Sultanları, 2026 Avrupa Şampiyonası final maçında İtalya'yı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu ol..
20. Akdeniz Oyunları'nı 111 Madalya İle Tamamladık
Akdeniz Oyunları’nda 4 Altın, 2 Bronz Madalya
İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda artistik ve ritmik cimnastik branşlarında 4 altın, 2 bronz olmak ..
Kadın Kriket Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu
Voleyboldan Dünya İkinciliği
Para Yüzücümüz Defne, Avrupa Şampiyonu