05 Ekim 2015, Pzt>
Uluslararası Tekerlekli Sandalye ve Ampute Sporları Federasyonu (IWAS) tarafından Rusya’nın Soçi kentinde 6 spor branşı olarak düzenlenen Dünya Oyunları’nda para-tekvando branşında 8 milli sporcumuz madalya mücadelesi verdi. Türkiye, oyunları 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamladı.
Dünya Oyunları Para-Tekvando Müsabakaları’nda, erkekler K42 kategorisi 61kiloda Mehmet Sami Saraç ile bayanlar K44 kategorisi 49 kiloda Büşra Gör altın madalya kazandı. Bayanlar K42 kategorisi +58 kiloda Ayşe Dudu Karatay gümüş madalyanın sahibi olurken, erkekler K44 kategorisi 75 kiloda Haşim Çelik, K42 kategorisi 75 kiloda Yaşar Sami Gökbaba ile bayanlar K44 +58 kiloda Gamze Gürdal bronz madalya kazandı.


Diğer Haberler
Kadın Güreş Milli Takımımız Şampiyon
Kadın Para Atletizm Milli Takımımız Dünya Şampiyonu
Avrupa Rekoru Kıran Aysel, Dünya Şampiyonu
Damla'dan Tarihi Şampiyonluk
Sporcu Lisansında Sağlık Raporuna Yeni Çerçeve
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, gençlik ve spor alanında önemli düzenlemeler içeren “Sağlık Raporları Usul ve..
Furkan'dan Tarihi Şampiyonluk