Erzurum İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın Resmi Açılışı Yapıldı

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın (Deaflympics) resmi açılışı yapıldı. 36 ülkeden 596 sporcunun katıldığı açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın sporculara başarı dileklerini ilettiği mesajları okundu.

04 Mart 2024, Pzt

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen 20'nci İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın açılış töreni yapıldı.

Organizasyonun Yenişehir 2000'lik Buz Pateni Salonu'nda düzenlenen resmi açılış töreni, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi eşliğinde sporcu ve teknik heyetlerin seremonisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, olimpiyat meşalesinin kentte yakılma videosu gösterildi.

36 ülkeden 596 sporcunun katıldığı açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın sporculara başarı dileklerini ilettiği mesajları okundu.

Bakan Bak, mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Değerli sporseverler, Bugün bedenen aranızda olamasam da ruhen ve kalben sizlerleyim… 2017 yılında Samsun'da başarıyla düzenlediğimiz İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nın ardınan kış sporlarında bir marka haline gelen Erzurum’da 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 22 yılda gerçekleştirdiği tesisleşme devrimiyle Türkiye, uluslararası arenada organizasyonlardaki başarısıyla adından söz ettiren, akla ilk gelen ülkelerden biri konuma gelmiştir. Spora ve sporcuya her daim büyük önem veren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğumuz bu başarı çıtasını çok daha yukarılara taşımak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri için Erzurum’a gelen sporseverlerin ve sporcuların, kadim Anadolu’nun gönlü zengin insanının misafirperverliği ile ağırlanacağından, ülkemizden unutulmaz anılar edinerek ayrılacağından hiç şüphemiz yok. Oyunları takip eden tüm sporseverlere hoş geldiniz diyor, mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından ICSD bayrağı 4 sporcu tarafından alana getirilerek, ICSD marşı eşliğinde göndere çekildi.

Açılış töreni, ışık şov, meşalesinin yakılması ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Satranç, alp disiplini, curling, snowboard, futsal ve kayaklı koşu olmak üzere 6 branşta madalya mücadelesinin verildiği olimpiyatlar, 12 Mart'ta sona erecek.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.