FIFA eNations Cup'ta Türkiye'nin rakipleri belli oldu

Covid-19 salgını nedeniyle, uzun süredir ''evde kalan'' spor dünyasında, ilgi çeken E-Spor turnuvaları organize edilmeye devam ediyor.

21 Nisan 2020, Sal

Anasayfa / Haberler / Tff Haberleri

Bu turnuvaların en sonuncusu, FIFA'nın organize ettiği ve "Stay and Play" sloganıyla düzenlemiş olduğu FIFA eNations Cup 21 Nisan Salı günü start alıyor. A Milli Takım oyuncuları ile E-Spor Milli Takım oyuncularını aynı takımda bir araya getirecek turnuvada, Türkiye'nin rakipleri belli oldu. Central Bölgesi'nde B Grubu'nda Romanya, İsrail ve Mısır ile aynı grupta yer alacak olan Türkiye'yi A Milli oyuncularımız Oğuzhan Özyakup ile Kaan Ayhan ve E-Spor Milli Takım oyuncularımız İsmail Can Yerinde ve Mert Altıntop temsil edecek.

43 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan şampiyonada Türkiye'yi E-Spor Milli Takım oyuncularımız İsmail Can Yerinde ve Mert Altıntop temsil ederken, Milli oyuncularımız Kaan Ayhan ile Oğuzhan Özyakup da kendilerine eşlik edecek. B Grubu'nda Romanya, İsrail ve Mısır ile karşılaşacak olan Türkiye, grubunu lider tamamlaması durumunda çeyrek finale kalacak.

21 Nisan saat 17:00'de ilk maçını Mısır ile oynayacak olan Millilerimiz, aynı gün saat 18:20'de gruptaki ikinci maçında Romanya ile karşı karşıya gelecek.

Gruptaki son maçını İsrail ile 22 Nisan'da oynayacak olan Ay-Yıldızlılarımız grubu lider bitirmesi durumunda Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar ve Güney Afrika'nın yer aldığı D Grubu birincisi ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

Her ülkenin Milli E-Sporcuları ile birlikte Milli futbolcularının ya da ünlü isimlerinin ulusal takımlarını temsil edeceği FIFA 20 turnuvasının çeyrek final, yarı final ve final maçlarının 24 Nisan'da tamamlanması bekleniyor.

Gruplarda ve finallerde her ülke birbiriyle iki kere karşılaşacak. Mücadelelerdeki ilk maçı E-Spor oyuncuları oynarken rövanş maçını Milli futbolcular ya da ülkelerin belirleyeceği ünlü isimler oynayacak.

Covid-19 virüsü nedeniyle futbol dünyasında üst düzey organizasyonların ve liglerin durdurulmasının ardından geçtiğimiz günlerde duyurulan UEFA'nın düzenlediği E-Euro 2020 Play-Off eşleşmelerinin ardından eNations Cup da E-Spor dünyasında öne çıkan bir diğer turnuva olacak.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.