FIVB Milletler Ligi Finali'nde Filenin Sultanları, Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu

FIVB Milletler Ligi'nin finalinde Çin'i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı organizasyon tarihinde ilk defa şampiyon oldu. Filenin Sultanları bu şampiyonlukla birlikte ABD'nin önüne geçerek dünya sıralamasında bir numara oldu. Milli takım oyuncularından Zehra Güneş, Melisa Vargas ve Gizem Örge rüya takıma girerken, Vargas ayrıca "turnuvanın en değerli oyuncusu" seçildi.

17 Temmuz 2023, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

FIVB Milletler Ligi final maçı ABD'de, Texas Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye saati ile 01.30’da başlayan karşılaşma etkili bir oyun sergileyen kaptanlığını Eda Erdem’in yaptığı A. Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin karşısında ilk seti 25-22 önde tamamladı. İkinci seti Çin 25-22 önde bitirdi.

Milliler, üçüncü seti 25-19, dördüncü seti 25-16 tamamlayarak maçı 3-1 kazandı. Milli Kadın Voleybol Takımı, böylece organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Filenin Sultanları bu şampiyonlukla dünya sıralamasında da ABD'nin önüne geçerek bir numaraya yükseldi.

Maçın bitmesinin ardından büyük sevinç yaşayan başantrenör Daniele Santarelli ve milliler şampiyonluğu salonda dans ederek kutladı.

Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyaları Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Kaptan Eda Erdem Dündar'ın şampiyonluk kupasını kaldırmasının ardından milli oyuncular, salonda büyük sevinç yaşadı.

MELİSA VARGAS 'EN DEĞERLİ OYUNCU' OLDU

Milli Takım’dan Zehra Güneş en iyi birinci orta oyuncu, Melisa Vargas en iyi pasör çaprazı ve Gizem Örge en iyi libero olarak rüya takıma girdi. Melisa Vargas aynı zamanda "turnuvanın en değerli oyuncusu" unvanını kazandı.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.