09 Temmuz 2019, Sal>
BD'de yapılan Uluslararası Görme Engelliler Federasyonu (IBSA) Golbol Kota Müsabakaları'nda yarı finale kalan Golbol Erkek Milli Takımı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na direkt katılma hakkı elde etti
ABD'nin Fort Wayne kentinde düzenlenen IBSA Golbol Kota Müsabakaları'nda Türkiye, grubunda 6 maçı da galibiyetle tamamladı. Golbol Milli Takımı yarı finalde Çekya'yı 7-2 yenerek finale yükseldi. Yarın finalde Litvanya ile karşılaşacak olan erkek milliler, kadın millilerden sonra kota almayı başardılar.
"2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da katılacak olmak Türk sporu adına büyük bir başarı ve gururdur" diyen başkan Hasan Sayyıdan, "6 maçı kazanmak çok büyük bir başarıdır. Çeyrek finalde Güney Kore, yarı finalde Çekya'yı yenerek finale çıktık. Bu başarı bize kotayı getirdi. İnşallah yarın finalde Litvanya'yı yener, altın madalya ile döneriz. Yenilsek de sorun değil. Hedefimiz olan Tokyo Paralimpik Oyunları kotasını almayı başardık. Kadınlarda ve erkeklerde kota almak gurur verici. Türk sporu için çalışmaya devam" dedi.
Diğer Haberler
Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımımız Dünya İkincisi
Macaristan’da düzenlenen SUDS IBA21 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımım..
Basketbolda Şampiyon, Fenerbahçe Beko
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi final serisinde Beşiktaş Gain’i 3-1 maplup eden Fenerbahçe Beko, 2025-2026 sezonunu şamp..
A Milli Erkek Hentbol Takımımızdan Tarihi Başarı
Arca Çorum FK, Trendyol Süper Lig'de
Trendyol 1. Lig play-off final maçında Esenler Erokspor ile karşılaşan Arca Çorum Futbol Kulübü, rakibini 2-0 mağlup ederek T..
İşitme Engelli Satranç Milli Takımımız Dünya Şampiyonu
Para Masa Tenisinde 3 Madalya