20 Aralık 2011, Sal>
Tokat valiliği tarafından organize edilen turnuva, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Bulgaristan'dan sporcular katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Ankara ASKİ Spor Kulübü, Tokat İl Özel İdaresi Spor Kulübü ve Tokat İl Karması'ndan sporcular turnuvada mücadele etti.


Tokat Valisi Sayın Şerif YILMAZ, 2. Uluslararası Hüseyin Akbaş Güreş Turnuvası’nda yaptığı konuşmasında İlimizinyetiştirdiği “Şampiyonlar Şampiyonu” bir güreş efsanesi merhum Hüseyin Akbaş anısına düzenlenen 2. Uluslararası Hüseyin Akbaş Güreş Turnuvası’na katılan tüm sporcu ve güreş severlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti;“Milli kültürümüzün en önemli yapı taşlarından olan ata sporumuz güreş tarihinin sayfaları yüzlerce altın sporcuyla doludur. Mücadele ruhu ve vatanseverlik duygusuyla yoğrulmuş onlarca sporcunun arasında merhum Hüseyin Akbaş’ın çok önemli bir yeri vardır. Hüseyin Akbaş; katıldığı 285 uluslar arası güreş karşılaşmasından sadece dördünü kaybetmiş, 85 defa milli olarak bu alanda bir rekora imza atmış, 6 defa dünya şampiyonu unvanını kazanmıştır. Akbaş; mütevazı şahsiyeti, üstün karakteri, azim ve cesareti ile istikbaldeki sporcularımıza sembol olmuş, milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Bugün 2. sini düzenlediğimiz güreş turnuvasının gelecek yıllarda daha çok katılımla gerçekleştirileceğine yürekten inanıyorum. Bu turnuvanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Türkiye Güreş Federasyonumuz olmak üzere diğer ilgililere, turnuvaya katılan tüm takımlara ayrıca teşekkür ediyor, başarılı müsabakalar çıkarmaları dileğiyle tüm sporcularımıza ve siz değerli güreş severlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Toplam 75 sporcunun katıldığı turnuvada, 55 kiloda Talahadze Laşa (Gürcistan), 60 kiloda Boyça Boyçev (Bulgaristan), 66 kiloda İsak Çapaş (Tokat İl Karması), 74 kiloda Orhan Kaçmaz (Tokat İl Karması), 84 kiloda Burak Eryılmaz (Tokat İl Özel İdaresi Spor Kulübü), 96 kiloda Emrah Döşlü (Tokat İl Özel İdaresi Spor Kulübü), 120 kiloda Müren Mutlu (Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Kulübü) birinci oldu. Dereceye giren güreşçilere madalyaları ve ödülleri, Vali Sayın Şerif Yılmaz ve merhum dünya şampiyonu güreşçi Hüseyin Akbaş'ın aile fertleri ile kurum müdürleri tarafından verildi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker Türk güreşine verdiği destek ve katkılarından dolayı Vali Sayın Şerif Yılmaz'a plaket verdi.

Diğer Haberler
Çorum Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine 3 Milyon TL Nakdi Destek
Konya ASKF Kuruluşunun 40.Yılını Kutladı
19 Ocak 1986 tarihinde 15 amatör spor kulübünün bir araya gelmesiyle kurulan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 40. kuru..
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Amatör Spora Destek
Mehmet Güngör Toprağa Verildi
Denizli Pamukkale Belediyesi’nden Amatör Spora Destek
Bingöl ASKF ile Bingöl Denetimli Serbestlik Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı..
Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında yükümlü şahısların topluma kazand..