12 Mart 2019, Sal>
1 Mart 1921'de başkanlığını Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı Meclis görüşmelerinde İstiklal Marşı Şiiri, elemelerden kalan son altı şiirle birlikte Meclis'in seçimine sunuldu. Hamdullah Suphi Bey'in kürsüden okuduğu, Atatürk'ün "Bu marş, bizim inkılabımızın ruhunu anlatır" dediği İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildi.
İstiklal Marşı, kabulünün ardından İngilizce, Almanca, Fransızca, Macarca ve Farsça'ya çevirilerek, yurtiçinde ve yurtdışında dağıtıldı, mitinglerde ve törenlerde halkın manevi ve milli duygularını güçlendirmek amacıyla okunmaya başlandı.
Genel Başkan Ali Düşmez yayınladığı mesajında; “İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ATATÜRK’ü, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükran’la anıyorum.”dedi.
Diğer Haberler
Sakarya ASKF’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a Ziyaret
Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve ASKF yönetim kurulu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı makamında ziyare..
Denizli ASKF’den Gençlik ve Spor İl Müdürü’ne Ziyaret
Konya’da “Selçuklu’nun Yıldızları” Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Muğla’da Valilik Kupası Futbol Turnuvası Başladı
Acı Kaybımız
Genel Başkan Şener Aydın’dan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a Ziyaret..