12 Mart 2019, Sal>
1 Mart 1921'de başkanlığını Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı Meclis görüşmelerinde İstiklal Marşı Şiiri, elemelerden kalan son altı şiirle birlikte Meclis'in seçimine sunuldu. Hamdullah Suphi Bey'in kürsüden okuduğu, Atatürk'ün "Bu marş, bizim inkılabımızın ruhunu anlatır" dediği İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildi.
İstiklal Marşı, kabulünün ardından İngilizce, Almanca, Fransızca, Macarca ve Farsça'ya çevirilerek, yurtiçinde ve yurtdışında dağıtıldı, mitinglerde ve törenlerde halkın manevi ve milli duygularını güçlendirmek amacıyla okunmaya başlandı.
Genel Başkan Ali Düşmez yayınladığı mesajında; “İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ATATÜRK’ü, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükran’la anıyorum.”dedi.
Diğer Haberler
Mersin’de Amatör Spor Haftası Kapsamında “EN”ler Ödül Töreni Düzenlendi
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konfederasyonumuz iş birliğinde, 81 ilde gerçekleştirilen “Amatör Spor Haftası” kapsamında, Mer..
Hatay’da “EN”ler Ödül Töreni Düzenlendi
Hatay ASKF tarafından 2024-2025 Sezonunda Ülkemizde, Avrupa’da ve Hatay’da derece yapan spor kulüplerine ve sporculara “Yılın..
Denizli’de “Cumhuriyet Kupası ve TASKK 45. Yıl Atışları” Düzenlendi
Bingöl’de “Amatör Spor Haftası” Kapsamında “EN”ler Ödül Töreni Düzenlendi..
Denizli’de “Amatör Spor Haftası” Düzenlendi
Konfederasyon’dan Kocaeli ASKF Başkanı Murat Aydın’a Ziyaret
TASKK Genel Başkanı Şener Aydın, beraberindeki ASKF Başkanları ile Kocaeli ASKF’yi ziyaret etti.