13 Nisan 2015, Pzt>
Çek Cumhuriyeti'nin Teplice kentinde 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası’nda Milli judocularımız, 1 altın, 2 gümüş olmak üzere toplamda üç madalya kazanarak 33 ülke arasında altıncı oldu.
Kupanın açılış gününde milli judocumuz Tuğçe Beder, 32 rakibinin arasından sıyrılıp finalde Macar Kincso Mihalovits'i devirerek 48 kiloda altın madalyayı kazanan isim oldu. 52 kiloda da İrem Korkmaz ise finalde Hırvat Tihea Topolovec’e kaybederek gümüş madalya da kaldı. Kupanın ikinci gününde de 57 kiloda Şeyma Özerler finalde gümüş madalya kazanan diğer bir isim olurken, Ümit millilerimizden 60 kiloda Kasım Erkan ve +90 kiloda Ahmetcan Çekiç beşincilik aldı.
Bakan Çağatay Kılıç Milli Judocuları tebrik etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ümitler Avrupa Kupası’nda mücadele eden ümit milli judocularımız için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:
" Ümit milli judocularımızın Çek Cumhuriyeti'nde kazandıkları madalyalar hepimizi gururlandırdı. Altın madalya kazanarak ayyıldızlı bayrağımızı şampiyonluk kürsüsünde dalgalandıran sporcumuz Tuğçe Beder ile aynı müsabakada gümüş madalya kazanan İrem Korkmaz ve Şeyma Özerler’i gösterdikleri başarılardan dolayı kutluyorum. Ülkemizi temsilde gösterdikleri bu başarının başka turnuvalarda da devam edeceğine olan inancımız tamdır."
Diğer Haberler
Kung Fu Milli Takımımız Dünya Şampiyonu
Yelkencilerimizden 4 Madalya
A Milli Takımımız 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Gürcistan’ı Mağlup Etti..
Yusuf Dikeç ve Mustafa İnan'dan Altın Madalya
Kadın ve Erkek Goalball Milli Takımlarımız Avrupa Şampiyonu
Ayhancan DTM'de Şampiyon Olan İlk Türk Pilot Oldu