Konya Büyükşehir Belediyesinden Amatör Spora Destek

Konya Büyükşehir Belediyesi 31 ilçede faaliyet gösteren ve 30’un üzerinde lisanslı sporcusu olan amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulundu.

24 Ekim 2022, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Konya Atletizm pisti yanında bulunan futbol sahasında düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hâlihazırda Konya’nın 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkentliğini yürüttüğünü belirterek, “İnşallah 2023’te de Dünya Spor Başkenti unvanını şehir olarak taşımış olacağız. Bu yıl yapmış olduğumuz İslami Dayanışma Oyunları, tüm dünyada ses getiren bir organizasyon oldu. 56 ülkeden 4200’den fazla sporcunun yarıştığı Konya’mız, 56 ülkenin izlediği ve çok büyük bir organizasyon başarısının olduğu bir etkinlik olarak spor tarihinde yerini almış oldu. İnşallah 2023’te de Konya’mız spor etkinliklerini artırarak devam ettirecek” dedi.

Konya ASKF Başkanı Remzi Ay ise törende yaptığı konuşmada; “2022 yılında Konya, büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Bunlardan bir tanesi de İslami Dayanışma Oyunları. 56 ülkeden 4200 tane sporcunun yer aldığı İslami Dayanışma Oyunları’na Konya, Büyükşehir Belediye’mizin öncülüğünde ev sahipliği yaptı. Gerçekten gurur ve onur duyduk. 25 Ekim tarihinde Dünya Karate Şampiyonası Konya’da yapılacak. 109 ülkenin 1000’e yakın sporcusunun katılacağı bu organizasyon Konya’mızın ev sahipliğinde yapılacak. Konya, 2023 yılı içerisinde de büyük organizasyonlar yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza amatör spora ve bizlere verdiği destek için teşekkür ediyorum. Tüm amatör camiamızı ve Konya’mızı gururlandıran Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığınızı da tebrik ediyor hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, Allah utandırmasın” dedi.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.