Kütahya Belediyesinden Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım

Kütahya Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için spora ve sporculara yaptığı yatırımlar çerçevesinde amatör spor kulüplerine 1 milyon TL nakdi yardımda bulundu.

17 Ekim 2023, Sal

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Bu kapsamda düzenlenen törene, Kütahya Valisi Musa Işın, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ercan Şirin, Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, amatör spor kulüplerinin başkanları ve yöneticileri katıldı.

Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz konuşmasında “Belediye başkanımız verdiği sözlerin arkasında durarak amatör spor kulüplerimize yardımlarını devam ettiriyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında da 1 milyon Türk Lirası destek vererek spora ve sporcuya olan desteğini gösterdi” dedi. Bu vesileyle Belediye Başkanımıza, organizasyonlarımızda görev yapan emniyet güçlerimize ve sağlık görevlilerine teşekkür ederek spor taban birliklerine de yeni sezonda başarılar diledi.”

Gelecek yılki desteğin 1 milyon 500 bin Türk Lirası olacağını sözünü veren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Sizler gerçekten çok büyük bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bulunduğunuz mahalledeki gençlerimizin dışarıdaki kurulmuş tuzaklardan alıkonulması için gönüllülük esasıyla birçok gencimizi, çocuğumuzu kulüplerinizin bünyesinde sporla meşgul ederek geleceğe daha sağlam hazırlanmaları konusunda herhalde en iyi hayırlı hizmeti yapıyorsunuz. Biz de belediyemizin bütçe imkanları doğrultusunda kanunların bize müsaade ettiği ölçüde milletimizin kaynaklarından size aktarılabilecek nakdi yardım konusunu her yıl zorlayarak en üst düzeye çıkarttık. Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılına denk gelen bir yılın nakdi yardım töreni olduğu için bunun bir anlamı olsun dedik ve 1 milyon Türk Lirası söz verdik ve bugün sözümüzü yerine getiriyoruz. İnşallah 2024 yılında da bugünden adını koyalım 1 milyon 500 bin Türk Lirasına çıkartalım. Yeter ki siz kendi mahallenizdeki çocuklarımıza sahip çıkın” ifadelerini kullandı.

Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Kütahya Valisi Musa IŞIN konuşmasında, “İnşallah birlikte güzel sonuçlar elde ederiz. Amatör spor kulüplerine desteklerinden dolayı Kütahya Belediyemizi, Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Kütahya'mızın spor, ekonomi, kültür ve refah seviyesi alanlarında ilerlemesi için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.