Malazgirt Zaferi’nin 951’nci yılı

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen orduları arasında gerçekleşti. Malazgirt zaferi ile Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı.

27 Ağustos 2022, Cmt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Malazgirt tarihimizin en önemli savaşları arasında yer alırken, Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü nedeniyle yurdun birçok yerinde etkinlikler düzenleniyor. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, “Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe” olarak bilinir. Günümüz sınırlarına göre Malazgirt, Muş’ta yer alıyor.

Genel Başkan Ali Düşmez bir mesaj yayınlayarak; "951 yıl önce MalazgirtZaferi ile adım attığımız bu kadim topraklardaki varlığımızı perçinleyen zaferin müjdecisi BüyükTaarruz'un 100.yılı kutlu olsun.

Anadolu’yu ebedi yurdumuz yapan büyük komutan Sultan Alparslan’ı, kahraman ordusunu ve bütün şehitlerimizi MalazgirtZaferi‘nin 951. yıl dönümünde rahmet ve şükranla yad ediyoruz

İki kutlu zaferin yıl dönümlerinde başta Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz.

Ruhları şad olsun" dedi.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.