Mersin Akdeniz Belediyesinden 44 Amatör Spor Kulübüne 160 Bin Lira Nakdi Yardım

Mersin Akdeniz Belediyesi, futbol branşında 20, farklı salon sporlarında 24 olmak üzere Akdeniz ilçesinde faaliyet gösteren 44 spor kulübüne, toplamda 160 bin TL nakdi yardımda bulundu.

25 Ekim 2021, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

 Geçen yıl 19 futbol kulübü, 15 de salon kulübü olmak üzere toplam 34 spor kulübüne 125 bin TL nakdi yardım yapan Akdeniz Belediyesi, bu yıl da sporcu yetiştiren 44 amatör spor kulübüne toplamda 160 bin TL nakdi yardım yaptı. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, jimnastik, tekvando, boks, kickboks, slalom ve satranç dallarında faaliyet gösteren spor kulüplerine nakdi destek Şafak Erdur Spor Tesisi’nde  düzenlenen tören ile verildi.

Törende bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, spor kulüplerine geçen yıllarda ayni, bu yıl ise nakdi yardım yaptıklarını belirtti. İlçe genelindeki tüm spor sahaları ve donatıları yenileyip kapasitelerini arttırdıklarını, ilçeye yeni futbol ve basketbol spor sahaları kazandırdıklarını belirtti ve ; “Spor Toto Teşkilatı ile toplamda 35 milyon TL’nin üstünde bir anlaşma yaparak bu tesisleri Akdeniz’e kazandırdık. Tabi önümüzdeki sene için de planlamamız var. Bunlardan biri de Tırmıl Spor Kompleksi Projesi. Görüşmelerimiz olumlu geçiyor, 2023 sonuna doğru bu zengin spor kompleksimizi de bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş ise konuşmasında, “Spor kulüplerimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Akdeniz Belediyemiz tarafından; Seyfi Ali Türkoğlu, Kazanlı, Çay, Karacailyas sahaları da yenilenip hizmete girdi. Sayın Belediye Başkanımız; sporun içinden gelen, amatör spor ve sporcunun sıkıntılarını iyi bilen biri. Bu yıl ASKF’ye kayıtlı 44 spor kulübümüze nakdi destek sağlandı. Yapılan yardımlar için Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Muhammed Mustafa GÜLTAK’a teşekkür ederim’’ dedi.

Yardım törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mithat Ertaş, birim müdürleri, amatör spor kulüpleri temsilcileri ve teknik adamlar, sporcular ve mahalle muhtarları katıldı.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.