15 Temmuz 2011, Cum>
Portekiz’de yapılan Avrupa Kros Şampiyonası’nda gururlandık... 23 yaş altı kategorisinde yarışan Meryem?Erdoğan, 20.08’lik derecesiyle İspanyol Cristina Jordan’ın önünde birinciliğe uzanıp, altın madalyanın sahibi oldu. Büyük kadınlarda da Binnaz Uslu’nun ikinciliğine sevinirken, erkeklerde sporcularımız dereceye giremedi.
BİNNAZ PORTEKİZLİ’YE GEÇİLDİ
Binnaz Uslu, 26 dakika 57 saniye ile Avrupa ikincisi olurken. Bu kategoride 26.52 koşan Portekizli Jessica Augusto’ya geçildi. Aynı yarışta 26.59 ile bir başka Portekizli Dulce Felix üçüncü sırayı elde etti. Meryem Erdoğan’ın Antrenörü Öznur Dursun, bu sonuçların daha başlangıç olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
MERYEM ÇOK RAHAT KOŞTU
“Meryem henüz 20 yaşında. Büyüklerde 5. olmuştu. Kendi kategorisinde 23 yaşındaki atlerle yarışmasına rağmen çok iyi fark atarak şampiyon oldu. Son turda 2 eli de havadaydı ve seyircileri selamlayarak koştu. Bu da onun ne kadar rahat bir yarış çıkarttığını gösterir.”Genç Milliler Avrupa 4.sü 99 puan toplamayı başarıp Avrupa dördüncüsü olan Ay-Yıldızlı ekipte şu sporcularımız yer aldı: Tuğba Karakaya, Esma Aydemir, Elif Karabulut, Yağmur Tarhan ve Gamze Bulut.
Diğer Haberler
Kung Fu Milli Takımımız Dünya Şampiyonu
Yelkencilerimizden 4 Madalya
A Milli Takımımız 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Gürcistan’ı Mağlup Etti..
A Millî Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu dördüncü maçında Gürcistan'ı 4-1 yenerek hem play-off yo..
Yusuf Dikeç ve Mustafa İnan'dan Altın Madalya
Kadın ve Erkek Goalball Milli Takımlarımız Avrupa Şampiyonu
Ayhancan DTM'de Şampiyon Olan İlk Türk Pilot Oldu