17 Mayıs 2021, Pzt>
Milano Maratonu’nda 2:29:08 ile kadınlarda 14’üncü sırada finiş gören Meryem Erdoğan, Tokyo Olimpiyat Oyunları için baraj geçmeyi başardı. Çok hızlı bir yarışa sahne olan Milano Maratonu’nda finişe 2:29:08 ile ulaşan Meryem, böylece 2:29:30’luk Tokyo barajını aştı ve adını ikinci kez Olimpiyat Oyunları’na yazdırdı. Erdoğan, bu dereceyle kariyerinin de en iyisini koşarak, derecesini iki buçuk dakika geliştirdi. Meryem, daha önceki en iyi derecesini bu yıl Trabzon’da 2:31:37 ile gerçekleştirmişti.
Meryem Erdoğan’ın da eklenmesiyle atletizme Türkiye’nin Olimpiyat kotası alan atlet sayısı 15’e yükseldi.
Milano Maratonu’nda erkeklerde mücadele eden Ömer Alkanoğlu ise 2:12:49 ile 23’üncü sırada finiş gördü. Türkiye maraton şampiyonu Ömer, en iyi ikinci derecesini yaparken, hedefi olan 2:11:30’luk barajın dışında kaldı.
Yarışta start alan diğer milli maratoncular Yasemin Can-Arslan ve Fadime Suna Çelik ise finişe ulaşamadı.
Kaynak:DHA Spor
Diğer Haberler
Konya’da Selçuklu Belediyesi Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi Tesisleri Hizmete Açı..
Samsun’da Küçük Dev Adamlar Futbol Turnuvası Kupa Töreni
Mersin Tarsus Belediyesi'nden Amatör Spor Kulüplerine 5 Milyon TL Destek
Tekirdağ ASKF İle İrmet Hospital Arasında Sağlık Hizmet Protokolü İmzalandı
Çorum'da U11 ve U12 Ligleri Kupa ve Madalya Töreni Gerçekleştirildi
Konya’da TFF 2025-2026 Sezonu U11, U12 ve U13 Ligleri Final Programı Şenlik Havasında..
Konya’da üç ay boyunca devam eden, geleceğin yıldız adayları minik futbolcuların sahaya koyduğu üstün performans ve futbol şö..