16 Mart 2015, Pzt>
Portekiz’in Leiria kentinin ev sahipliği yaptığı 15. Avrupa Atmalar kış kupası başladı. Şampiyonada Milli Atlet Emel Dereli 23 yaş altı kadınlar gülle atmada Avrupa Şampiyonu oldu. Emel Dereli, 12 atletin yer aldığı bu kategoride 3. atışında gülleyi 17 metre 45 santimetreye atarak altın madalya kazandı. Dünya Yıldızlar ve Avrupa Gençler Şampiyonu olan sporcu böylece Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda gülle atmada üst üste 3.kez şampiyonluğa ulaştı. Emel Dereli 2013'te İspanya'da, 2014'te de Portekiz'de altın madalyanın sahibi olmuştu.
Özkan Baltacı’dan gümüş madalya
15. Avrupa Atmalar Kış Kupası yarışmalarının ilk gününde Çekiç atmada Özkan Baltacı ise 69.07 lik dereceile üçüncü olup bronz madalya kazanırken Cirit atmada Eda Tuğsuz 54.04 ile altıncı, disk atmada Ercüment Olgundeniz 63.07 lik derecesi ile altıncı oldu. Günün son yarışması büyük bayanlar gülle atmada yarışan sporcumuz Dilek Özada 14.05 derecesi ile 16.oldu.
Bakan Çağatay Kılıç, Dereli ve Baltacı’yı tebrik etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Portekiz'in Leiria kentinde bugün başlayan 15. Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda altın madalya kazanan milli atlet Emel Dereli ve bronz madalya kazanan çekiç atmada Özkan Baltacı için bir tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:
“Milli sporcumuz Emel Dereli, 15. Avrupa Atmalar Kış Kupası’nın ilk gününde kazandığı zaferle adını birincilik kürsüsüne yazdırdı. Kendisi daha önce de iki kez şampiyon olmuş ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişti. Bugün kazandığı başarıyla bizlere yeniden gurur ve mutluluğu aynı anda yaşattığı için teşekkür ederim. Aynı organizasyonda çekiç atmada kazandığı bronz madalya ile bizleri sevindiren kardeşimiz Özkan Baltacı’yı da tebrik eder, her iki sporcumuzun da başarılarının devamını dilerim.”
Diğer Haberler
Aysu Türkoğlu’ndan Tarihi Başarı
Bodrumlu 23 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Ka’iwi Kanalı’nı 21 saatte geçerek bu kanalı geçen en genç Türk yüzü..
Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi'ni İkinci Tamamladı
Para Tekvandocularımızdan 7 Madalya
Çin’in Taian kentinde düzenlenen 2025 WT Asya Başkanlık Kupası’nda yarışan milli para tekvandocularımız 1 altın, 6 bronz mada..
Şampiyon Galatasaray Fuzul
Şampiyon Fenerbahçe Medicana !
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçında Macaristan’ı 3-0 Mağ..