01 Haziran 2022, Çar>
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Bolu kampı sürüyor. FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden ve Bolu Dağı'ndaki otelde kamp çalışmalarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncusu Merve Aydın, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Hayalinin Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) oynamak olduğunu anlatan Merve Aydın, "Milli takımda madalya kazanmak, kürsüye çıkmak, olimpiyatlara katılmak istiyorum. Milli takım daha önceden başardı. Ancak ben o dönem kadroda değildim. İki defa olimpiyatlara katıldık. Umarım üçüncüsünde ben de takımda olurum. Onun dışında kulüplerde de kupa ve şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Her oyuncunun hayali gibi benim de ABD'de WNBA'de oynama hayalim var" diye konuştu.
Bolu kampının çok verimli geçtiğini ifade eden Aydın, Bolu kampının FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası için iyi bir hazırlık süreci olduğunu söyleyerek, "Bu süreci en verimli şekilde geçirip, öncelikle sene içerisindeki eleme maçlarını atlatıp daha sonrasında Avrupa Şampiyonası için hazırlık yapıyoruz. Gelecek yıl Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize madalya kazandıracağız" şeklinde konuştu.
kaynak:DHA spor
Diğer Haberler
Basketbolda Şampiyon Fenerbahçe Opet
Ankara’da düzenlenen 30'uncu Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda mücadele eden Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı, güçlü..
Kick Bokstan 39 Madalya
Milli Boksörlerimiz 9 Madalya ile Avrupa Şampiyonu
Para Masa Tenisinde 1 Altın 1 Bronz
Riyad 2025 Türkiye 155 Madalya ile Zirvede
212 sporcumuz 20 branşta mücadele ederek 72 altın, 44 gümüş ve 39 bronz madalya ile takım halinde şampiyon oldu.
2025 İslami Dayanışma Oyunları’nda Millilerimizden Madalya Sevinci!
Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen 2025 İslami Dayanışma Oyunları’nda milli sporcularımız başarılarına yenilerin..