08 Nisan 2016, Cum>
Almanya’nın Bonn şehrinde düzenlenen WTF Başkanlık Kupası’nın ilk gününde Milli Tekvandocularımız 2 altın ve 1 bronz madalya kazandı.
Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından ilk kez düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkeden 1.600 sporcunun mücadele ettiği WTF Başkanlık Kupası’na, Türkiye 42’si bayan 37’si erkek olmak üzere 79 sporcu ile katılıyor.
Müsabakaların ilk gününde Türkiye adına 16 sporcu mücadele etti. Büyük bayanlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün ve genç erkekler 55 kiloda Mertcan Dolmacı altın, genç bayanlar 46 kiloda İklima Betül Karakuş ise bronz madalyanın sahibi oldu.
Avrupa Şampiyonalarına Kota
Avrupa Tekvando Birliği’nin kuralları gereği WTF Başkanlık Kupası’nda madalya alan sporcular kendi kategorilerinde Avrupa Şampiyonası’na kota alıyor. Bu doğrultuda Hatice Kübra İlgün, Mayıs ayında İsviçre’de düzenlenecek olan Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası’na, Mertcan Dolmacı ise Temmuz ayında Rusya’da düzenlenecek olan Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
Dört gün sürecek WTF Başkanlık Kupası’nın ikinci gününde Türkiye adına 20 sporcu tatamiye çıkacak.
Diğer Haberler
Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu
Filenin Sultanları, 2026 Avrupa Şampiyonası final maçında İtalya'yı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu ol..
20. Akdeniz Oyunları'nı 111 Madalya İle Tamamladık
İtalya’nın Taranto kentinde 21 Ağustos-3 Eylül 2026 tarihleri arasında düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları sona erdi.
Akdeniz Oyunları’nda 4 Altın, 2 Bronz Madalya
İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda artistik ve ritmik cimnastik branşlarında 4 altın, 2 bronz olmak ..
Kadın Kriket Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu
Voleyboldan Dünya İkinciliği
Para Yüzücümüz Defne, Avrupa Şampiyonu