19 Nisan 2019, Cum>
Milli yüzücü Berkay Ömer Öğretir, Türkiye Turkcell Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takım seçmelerinde 100 metre kurbağalamada 59.54'lük derecesiyle olimpiyat A barajını geçerek 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti. Çalışmalarına devam eden Bursalı yüzücü, aynı zamanda Türkiye rekorunun da sahibi olurken, genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarla takdir topladı. 21 yaşındaki yüzücü Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.
Yüzme sporuna 10 yıl öncesinde başladığını belirten genç yüzücü, "Son 6 yılda profesyonel olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Özellikle yaklaşık 5 yıl öncesinde Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) projesiyle birlikte yeni bir serüven başladı. Hedefimiz Japonya'nın Tokyo kentinde düzenlenecek olan 2020 Olimpiyat Oyunları'ydı. Bunun için yoğun tempoda çalıştık. Özellikle son yıllardaki çalışmalarımızı olimpiyatlara yönelik oluşturduk. Neticesinde bu hakkı kazandım. Haftada 6 gün, 8-9 su antrenmanıyla hazırlıklarıma devam ediyorum" diye konuştu.
Diğer Haberler
Aysu Türkoğlu’ndan Tarihi Başarı
Bodrumlu 23 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Ka’iwi Kanalı’nı 21 saatte geçerek bu kanalı geçen en genç Türk yüzü..
Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi'ni İkinci Tamamladı
Para Tekvandocularımızdan 7 Madalya
Şampiyon Galatasaray Fuzul
Şampiyon Fenerbahçe Medicana !
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçında Macaristan’ı 3-0 Mağ..
A Millî Takımımız, UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında karşılaştığı Macaristan'ı deplasmanda 3-0 mağlup ederek tar..