16 Mayıs 2019, Per>
Dünya Tekvando Federasyonu (WT) tarafından düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda en önemli organizasyon olan şampiyonaya 150 ülkeden 975 sporcu katılıyor. Şampiyonanın ilk gününde Türkiye adına 3 sporcu tatamiye çıktı.
Kadınlar 73 kiloda Nafia Kuş, ilk turda Ukrayna'dan Hanna Stepanets'i 22-1, ikinci turda Norveç'den Eliza Frezier Haugen'ı 5-0, çeyrek finalde ise Amerika Birleşik Devletleri'nden Madelynn Gorman-Shore'u 5-4 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Meksikalı Maria Espinoza ile karşılaşan Nafia Kuş, son raunduna 3-2 önde girdiği karşılaşmada rakibine 6-4 mağlup olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Nafia Kuş'un dünya şampiyonalarındaki 2'nci bronz madalyasını kazanmış oldu. 24 yaşındaki Nafia Kuş, 2015 Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda da bronz madalya kazanmıştı.
Diğer Haberler
Aysu Türkoğlu’ndan Tarihi Başarı
Bodrumlu 23 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Ka’iwi Kanalı’nı 21 saatte geçerek bu kanalı geçen en genç Türk yüzü..
Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi'ni İkinci Tamamladı
UEFA Gençlik Ligi finalinde temsilcimiz Trabzonspor U19, İspanya temsilcisi Barcelona U19 ile karşı karşıya geldi.
Para Tekvandocularımızdan 7 Madalya
Çin’in Taian kentinde düzenlenen 2025 WT Asya Başkanlık Kupası’nda yarışan milli para tekvandocularımız 1 altın, 6 bronz mada..
Şampiyon Galatasaray Fuzul
Şampiyon Fenerbahçe Medicana !
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçında Macaristan’ı 3-0 Mağ..