26 Kasım 2018, Pzt>
Vali Yavuz ziyarette yaptığı açıklamada “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna nezaket ziyaretinde bulunarak karşılaştıkları sorunları öğrenmek için görüş alış verişinde bulunmak istedik. Sporun, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan koruması ve özgüvenlerini geliştirmesi bakımından önemini hepimiz biliyoruz. Valilik olarak bütün kulüplerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilimizde önemli yatırımları var. Her bir spor branşını desteklemeye gayret ediyoruz. Sıkıntılarınızı, sorunlarınızı biliyoruz. Bunları çözmek için gayret ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bütün spor kulüplerimizin iyi mekânlarda barınmaları ve imkanlarının en üst seviyede olması noktasında çalışıyoruz. Şu anda proje çalışması devam ediyor. Sporu; birlik, beraberlik, kardeşlik olarak algılıyoruz. Sporda şiddete sıfır toleransımız var. Bu yönde de ciddi tedbirler alıyoruz. Bu konuda eksiklik olmaması için emniyet birimleri tarafımca yeterince ikaz edilerek, uyarılmıştır. Şiddet bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. İnsanları kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bu işi yapıyoruz. Bizatihi sporun kendisi böyle bir duruma düşmüşse vahim hadisedir. Ordu’da böyle bir sıkıntı ciddi boyutta değil. 18 aydır çalışarak müşahede ediyorum ki, Ordu şehri nezaket ve zarafet sahibi bir toplumdan oluşuyor” şeklinde konuştu.
Ayrıca Vali Yavuz, “Ordu insanı fiziksel özellikleri bakımından spora yatkın. Önemli sporcularımız var. Geçmişte yetişmiş bugün önemli şampiyonluklar elde etmiş gençlerimiz var. Sporu, sadece insanları profesyonel veya amatör düzeyde yarışacak boyutta değil, insanların sağlığına, bireysel kişisel gelişimine katkı sunacak alan olarak görüyoruz. Amaç sporun içinde olmak. Emekleriniz dolayısıyla hepinizi kutluyor teşekkür ediyorum” dedi.
4 yıldır yönetimde olduklarını ve Vali nezdinde hiç ziyaret edilmediklerini söyleyen ASKF Başkanı Mustafa Kılıç, ziyaretinden dolayı Vali Yavuz’a teşekkür ederek, “Spor camiası olarak neler yapıyoruz, eksiklerimiz neler bizleri zaman zaman dinlediniz. Birçok kulübümüzden sizin adınıza güzel tepkiler var. Federasyonumuzda yüze yakın kulüp var. Bunun 50 tanesi futbol kulüpleri, diğerleri de bireysel sporlar. Büyük bir aileyiz. Bizi onurlandırdınız” diye konuştu.
Diğer Haberler
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine Spor Malzemesi Desteği..
Malatya Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine 10 milyon TL değerinde spor malzemesi yardımı yaptı.
Konfederasyon Yönetim Kurulu Toplantısı Şanlıurfa’da Yapıldı
Konya’da Minik Futbolcular Sezonu Şenlikle Tamamladı
Konya’da düzenlenen U11, U12 ve U13 Şenlik Ligleri, final müsabakaları ve kupa töreniyle sona erdi.
Muğla’da 29.su Düzenlenen Valilik Kupası Futbol Turnuvası Sona Erdi
Zonguldak ASKF’nin 18. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Hatay’da Amatör Spor Kulüpleri’ne Spor Malzemesi Desteği
Konfederasyondan, Hatay’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine, spor malzemesi desteği verildi.